De eerste steenlegging is gepland voor december 2010, en de instelling zou midden 2013 operationeel moeten zijn. Dat geldt ook voor de instelling in Antwerpen, waarvan de bouw in het eerste halfjaar van 2011 moet starten.

De totale kostprijs van de instellingen voor geïnterneerden bedraagt 60 miljoen euro voor Antwerpen (180 plaatsen) en 80 miljoen voor Gent (272 plaatsen).

In het bedrag werden ook de kostprijs voor het terrein, de erelonen voor het studieteam en een provisie voor prijsindexeringen verrekend. In de loop van 2010 zal een oproep naar een externe groep worden gericht voor de uitbating van beide centra via een concessie van openbare dienst.

De eerste steenlegging is gepland voor december 2010, en de instelling zou midden 2013 operationeel moeten zijn. Dat geldt ook voor de instelling in Antwerpen, waarvan de bouw in het eerste halfjaar van 2011 moet starten. De totale kostprijs van de instellingen voor geïnterneerden bedraagt 60 miljoen euro voor Antwerpen (180 plaatsen) en 80 miljoen voor Gent (272 plaatsen). In het bedrag werden ook de kostprijs voor het terrein, de erelonen voor het studieteam en een provisie voor prijsindexeringen verrekend. In de loop van 2010 zal een oproep naar een externe groep worden gericht voor de uitbating van beide centra via een concessie van openbare dienst.