In 2010 wil zelfs iets meer dan de helft van de bouwbedrijven nieuw personeel aanwerven. Dat besluit Confederatie Bouw dinsdag uit een online-enquête bij een duizendtal bouwbedrijven.

Confederatie Bouw schat dat de bouwsector in 2009 maximaal 3.000 banen verloor op een totaal van meer dan 200.000 arbeiders en bedienden. Dat stemt ongeveer overeen met 1,5 procent, terwijl de activiteit met 4,5 procent verminderde. "Bovendien waren er de jaren voordien steeds meer dan 10.000 aanwervingen", benadrukt Confederatie Bouw.

In 2010 is 53 procent van de bouwbedrijven van plan personeel aan te werven, en niet uitsluitend om vertrekkers te vervangen. 17 procent verwacht mogelijk personeel te moeten ontslaan. "Er
zijn dus nog jobs, en de bouwsector werft ook in crisistijd aan", verduidelijkt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Het probleem om geschikt personeel te vinden, blijft evenwel bestaan. Driekwart van de bouwbedrijven geeft in dat verband aan moeilijkheden te ondervinden bij het aanwerven. "De bestaande vacatures kunnen niet worden ingevuld omdat te weinig kandidaten zich aanbieden of omdat ze niet de juiste kwalificaties of ervaring hebben", luidt het.

In 2010 wil zelfs iets meer dan de helft van de bouwbedrijven nieuw personeel aanwerven. Dat besluit Confederatie Bouw dinsdag uit een online-enquête bij een duizendtal bouwbedrijven. Confederatie Bouw schat dat de bouwsector in 2009 maximaal 3.000 banen verloor op een totaal van meer dan 200.000 arbeiders en bedienden. Dat stemt ongeveer overeen met 1,5 procent, terwijl de activiteit met 4,5 procent verminderde. "Bovendien waren er de jaren voordien steeds meer dan 10.000 aanwervingen", benadrukt Confederatie Bouw. In 2010 is 53 procent van de bouwbedrijven van plan personeel aan te werven, en niet uitsluitend om vertrekkers te vervangen. 17 procent verwacht mogelijk personeel te moeten ontslaan. "Er zijn dus nog jobs, en de bouwsector werft ook in crisistijd aan", verduidelijkt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. Het probleem om geschikt personeel te vinden, blijft evenwel bestaan. Driekwart van de bouwbedrijven geeft in dat verband aan moeilijkheden te ondervinden bij het aanwerven. "De bestaande vacatures kunnen niet worden ingevuld omdat te weinig kandidaten zich aanbieden of omdat ze niet de juiste kwalificaties of ervaring hebben", luidt het.