"Op donderdagavond 12 mei is men tot een voorstel van akkoord gekomen voor de bouwsector", luidt het maandag op de website van ACV Bouw-Industrie & Energie (ACV-BIE). "We zullen het verdedigen", voegt ACV-BIE-voorzitter Luc Van Dessel eraan toe.

In een gemeenschappelijk pamflet van de vakbonden staat onder meer dat de bouwvakkers kunnen rekenen op een loonsverhoging van 0,3 procent begin 2012, dat de mobiliteitsvergoeding verhoogd wordt en dat er "geen bijkomende flexibiliteit" gevraagd wordt.

De achterban van ACV-BIE buigt zich op 28 mei over het ontwerp. Bij de liberale vakbond ACLVB gebeurt dat op 27 mei en ook de socialistische vakbond spreekt zich in die periode uit.

Aan werkgeverszijde werd de tekst al gevalideerd door kmo federatie Bouwunie. De raad van bestuur van Confederatie Bouw velt woensdag haar oordeel. De ondernemersorganisaties melden maandag in een gezamenlijk persbericht dat ze "verheugd zijn dat na moeilijke en lange onderhandelingen een evenwichtig akkoord uit de bus is gekomen".

Het lijkt er dus op dat het sociaal overleg in de bouwsector beter zal verlopen dan twee jaar geleden. Toen werd er twee dagen gestaakt in de bouwbedrijven. Als alle partijen het ontwerp goedkeuren, wordt het cao-akkoord op 1 juni ondertekend.

"Op donderdagavond 12 mei is men tot een voorstel van akkoord gekomen voor de bouwsector", luidt het maandag op de website van ACV Bouw-Industrie & Energie (ACV-BIE). "We zullen het verdedigen", voegt ACV-BIE-voorzitter Luc Van Dessel eraan toe. In een gemeenschappelijk pamflet van de vakbonden staat onder meer dat de bouwvakkers kunnen rekenen op een loonsverhoging van 0,3 procent begin 2012, dat de mobiliteitsvergoeding verhoogd wordt en dat er "geen bijkomende flexibiliteit" gevraagd wordt. De achterban van ACV-BIE buigt zich op 28 mei over het ontwerp. Bij de liberale vakbond ACLVB gebeurt dat op 27 mei en ook de socialistische vakbond spreekt zich in die periode uit. Aan werkgeverszijde werd de tekst al gevalideerd door kmo federatie Bouwunie. De raad van bestuur van Confederatie Bouw velt woensdag haar oordeel. De ondernemersorganisaties melden maandag in een gezamenlijk persbericht dat ze "verheugd zijn dat na moeilijke en lange onderhandelingen een evenwichtig akkoord uit de bus is gekomen". Het lijkt er dus op dat het sociaal overleg in de bouwsector beter zal verlopen dan twee jaar geleden. Toen werd er twee dagen gestaakt in de bouwbedrijven. Als alle partijen het ontwerp goedkeuren, wordt het cao-akkoord op 1 juni ondertekend.