"Het vorige college vond het nodig in dat project allerlei zogenoemd duurzame investeringen onder te brengen", aldus de bron. "Die kunnen de investeerders gewoon niet betalen."

"Momenteel organiseren we een concurrentiedialoog met verschillende privépartijen die geïnteresseerd zijn", reageert Guido Muelenaer, de projectmanager van Blue Gate Antwerp. "Wij hebben de lat gelegd en het is aan hen om te bepalen wat haalbaar is en wat niet. Er zijn dus nog geen initiatieven definitief gesneuveld. Alles verloopt in het gewenste tempo. Uiterlijk begin 2015 start de herontwikkeling."

Op het bedrijventerrein komen volgens de oorspronkelijke plannen een watergebonden logistieke zone, een zone voor productiebedrijven, een zone voor onderzoek en ontwikkeling, verkeersinfrastructuur en een groene corridor. Het plangebied is 103 hectare groot, waarvan 63,1 hectare nu ontwikkelbaar is.

Volgens onze informatie zou vooral het logistieke project onder vuur liggen, waarbij schepen goederen aanvoeren die dan over de stad worden verdeeld. Op dat bericht wenst Muelenaer geen commentaar te geven. In de coalitie zou een en ander bovendien gevoelig liggen.

"Het vorige college vond het nodig in dat project allerlei zogenoemd duurzame investeringen onder te brengen", aldus de bron. "Die kunnen de investeerders gewoon niet betalen." "Momenteel organiseren we een concurrentiedialoog met verschillende privépartijen die geïnteresseerd zijn", reageert Guido Muelenaer, de projectmanager van Blue Gate Antwerp. "Wij hebben de lat gelegd en het is aan hen om te bepalen wat haalbaar is en wat niet. Er zijn dus nog geen initiatieven definitief gesneuveld. Alles verloopt in het gewenste tempo. Uiterlijk begin 2015 start de herontwikkeling." Op het bedrijventerrein komen volgens de oorspronkelijke plannen een watergebonden logistieke zone, een zone voor productiebedrijven, een zone voor onderzoek en ontwikkeling, verkeersinfrastructuur en een groene corridor. Het plangebied is 103 hectare groot, waarvan 63,1 hectare nu ontwikkelbaar is.Volgens onze informatie zou vooral het logistieke project onder vuur liggen, waarbij schepen goederen aanvoeren die dan over de stad worden verdeeld. Op dat bericht wenst Muelenaer geen commentaar te geven. In de coalitie zou een en ander bovendien gevoelig liggen.