De opdracht voor de bouw van het stationsgebouw is het grootste deelcontract van de bouw van de nieuwe openbaarvervoerterminal.

In een later stadium zullen nog contracten worden gesloten voor onder meer de bouw van nieuwe busstations en fietsenstallingen.

De verwachting is dat de eerste paal dit najaar de grond in gaat. De volledige duur van de bouw neemt ongeveer vijf jaar in beslag. Utrecht CS wordt ondertussen dagelijks door 200.000 reizigers gebruikt, aldus ProRail. Het vernieuwen van het gehele stationsgebied is al langer bezig.


De opdracht voor de bouw van het stationsgebouw is het grootste deelcontract van de bouw van de nieuwe openbaarvervoerterminal. In een later stadium zullen nog contracten worden gesloten voor onder meer de bouw van nieuwe busstations en fietsenstallingen. De verwachting is dat de eerste paal dit najaar de grond in gaat. De volledige duur van de bouw neemt ongeveer vijf jaar in beslag. Utrecht CS wordt ondertussen dagelijks door 200.000 reizigers gebruikt, aldus ProRail. Het vernieuwen van het gehele stationsgebied is al langer bezig.