Samen met een Letse partner zal de groep er het centraal station in een modern jasje steken en ook een nieuwe brug over de Westelijke Dvina bouwen, van een kilometer lang. Dat melden Letse media en het nieuws wordt bevestigd bij Besix.

Het totale contract heeft een waarde van meer dan 430 miljoen euro. Het omvat onder meer de bouw van een nieuw centraal station, dat een multimodale hub moet worden en van een brug over de rivier voor treinverkeer, voetgangers en fietsers.

Besix is de hoofdaannemer in het project, dat wordt uitgevoerd samen met de Letse onderneming ReRe Buve. De Europese Unie financiert het leeuwendeel van het project.

De werken zouden in 2026 afgerond moeten zijn. Het project maakt deel uit van 'Rail Baltica Project', dat de Baltische staten wil integreren in het Europese spoornet en de steden Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius en Warschau met elkaar wil verbinden. Het is het grootste infrastructuurproject in de regio in honderd jaar.

Samen met een Letse partner zal de groep er het centraal station in een modern jasje steken en ook een nieuwe brug over de Westelijke Dvina bouwen, van een kilometer lang. Dat melden Letse media en het nieuws wordt bevestigd bij Besix. Het totale contract heeft een waarde van meer dan 430 miljoen euro. Het omvat onder meer de bouw van een nieuw centraal station, dat een multimodale hub moet worden en van een brug over de rivier voor treinverkeer, voetgangers en fietsers. Besix is de hoofdaannemer in het project, dat wordt uitgevoerd samen met de Letse onderneming ReRe Buve. De Europese Unie financiert het leeuwendeel van het project. De werken zouden in 2026 afgerond moeten zijn. Het project maakt deel uit van 'Rail Baltica Project', dat de Baltische staten wil integreren in het Europese spoornet en de steden Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius en Warschau met elkaar wil verbinden. Het is het grootste infrastructuurproject in de regio in honderd jaar.