Dinsdag maakte Shaun Donovan, secretary van het U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD), bekend dat het ontwerpteam van het MIT Center for Advanced Urbanism's (MIT CAU), ZUS en Urbanisten een van de winnaars van het Rebuild by Design-programma is. Aan het hoofd van MIT CAU staat de Belgische architect en stedenbouwkundige Alexander D'Hooghe.

Rebuild by Design is het antwoord van de Amerikaanse overheid op de superstorm Sandy, die in 2012 zwaar schade veroorzaakte, onder meer in New York. Het verbindt internationale topontwerpers en onderzoekers met lokale beleidsmensen en bewonersgroepen, om innovatieve oplossingen aan te reiken voor Amerikaanse steden die het meest kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden.

Het ontwerpteam van MIT CAU en enkele Nederlandse bureaus onder leiding van ZUS en Urbanisten diende een voorstel in voor de ontwikkeling en bescherming van de Meadowlands, een gebied ten westen van Manhattan, dat erg kwetsbaar is voor overstromingsgevaar. Er wordt een budget van 150 miljoen dollar vrijgemaakt om de eerste fase van New Meadowlands te realiseren.

Alexander D'Hooge werkt en woont in Boston. Na zijn studie ingenieur-architect aan de KU Leuven behaalde hij in 2001 een masterdiploma Architecture in Urban Design aan de Harvard Graduate Design School. Voor zijn doctoraatstudie keerde hij terug naar Europa, naar het befaamde Berlage Instituut in Nederland. Samen met Luk Peeters en Nathalie Seys richtte hij het ontwerpbureau Organization for Permanent Modernity (ORG) op, dat vestigingen heeft in Boston en Brussel. Sinds vorig jaar is hij directeur van het MIT CAU, een onderzoekscentrum van het Massachusetts Institute of Technology dat focust op grootschalige ontwerpvraagstukken. (LV)

Een interview met Alexander D'Hooghe leest u volgende week in Trends.

Dinsdag maakte Shaun Donovan, secretary van het U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD), bekend dat het ontwerpteam van het MIT Center for Advanced Urbanism's (MIT CAU), ZUS en Urbanisten een van de winnaars van het Rebuild by Design-programma is. Aan het hoofd van MIT CAU staat de Belgische architect en stedenbouwkundige Alexander D'Hooghe. Rebuild by Design is het antwoord van de Amerikaanse overheid op de superstorm Sandy, die in 2012 zwaar schade veroorzaakte, onder meer in New York. Het verbindt internationale topontwerpers en onderzoekers met lokale beleidsmensen en bewonersgroepen, om innovatieve oplossingen aan te reiken voor Amerikaanse steden die het meest kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden. Het ontwerpteam van MIT CAU en enkele Nederlandse bureaus onder leiding van ZUS en Urbanisten diende een voorstel in voor de ontwikkeling en bescherming van de Meadowlands, een gebied ten westen van Manhattan, dat erg kwetsbaar is voor overstromingsgevaar. Er wordt een budget van 150 miljoen dollar vrijgemaakt om de eerste fase van New Meadowlands te realiseren. Alexander D'Hooge werkt en woont in Boston. Na zijn studie ingenieur-architect aan de KU Leuven behaalde hij in 2001 een masterdiploma Architecture in Urban Design aan de Harvard Graduate Design School. Voor zijn doctoraatstudie keerde hij terug naar Europa, naar het befaamde Berlage Instituut in Nederland. Samen met Luk Peeters en Nathalie Seys richtte hij het ontwerpbureau Organization for Permanent Modernity (ORG) op, dat vestigingen heeft in Boston en Brussel. Sinds vorig jaar is hij directeur van het MIT CAU, een onderzoekscentrum van het Massachusetts Institute of Technology dat focust op grootschalige ontwerpvraagstukken. (LV) Een interview met Alexander D'Hooghe leest u volgende week in Trends.