In de eerste negen maanden van dit jaar werd in ons land 248.000 m² winkelruimte gehuurd en aangekocht voor eigen gebruik. Dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal transacties lag met 545 deals 23 procent hoger dan vorig jaar (442 transacties). Volgens Walter Goossens, Head of Retail Leasing bij Jones Lang LaSalle, reageert de Belgische winkelvastgoedmarkt goed op de nieuwste trends in experience shopping en e-commerce. "Retailers passen zich aan door volop in te zetten op een combinatie van het fysieke winkelnetwerk en het online-aanbod, de zogenoemde multi-channel-aanpak", zegt hij. "De winkel blijft de belangrijkste persoonlijke link tussen merk en klant en daarom investeren heel wat retailers in de aantrekkelijkheid van hun winkelformats."

De baanwinkels waren met een opname van 142.000 m² goed voor het grootste volume. Het is in dit segment het op een na hoogste niveau in de jongste vijf jaar. In de topwinkelstraten bedroeg de opname 74.000 m² en in de shoppingcentra 32.000 m². De uitbreiding van Wijnegem Shopping Center en het vernieuwde Ring Shopping in Kortrijk tekenden voor het gros van de opname in de shoppingcentra.

Volgens de cijfers van Jones Lang LaSalle werd bijna 40 procent van het totale opnamevolume in de winkelstraten in België geregistreerd in Brussel en Antwerpen. Onder de nieuwkomers in de winkelstraten dit jaar zijn internationale merken zoals Christian Louboutin (in Brussel), Karl Lagerfeld (Antwerpen), Red Valentino (Antwerpen) en Twin-Set (Antwerpen en Brussel).

De tophuurprijzen bleven stabiel op 1850 euro per m² per jaar voor winkelunits in AAA-locaties in Antwerpen en Brussel, 1600 euro per m² per jaar voor de shoppingcentra en 175 euro per m² per jaar voor retail warehousing op de beste locaties. (LV)

De winkelvastgoedbeurs MAPIC vindt plaats van 13 tot en met 15 november in het Palais des Festivals in Cannes.

In de eerste negen maanden van dit jaar werd in ons land 248.000 m² winkelruimte gehuurd en aangekocht voor eigen gebruik. Dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal transacties lag met 545 deals 23 procent hoger dan vorig jaar (442 transacties). Volgens Walter Goossens, Head of Retail Leasing bij Jones Lang LaSalle, reageert de Belgische winkelvastgoedmarkt goed op de nieuwste trends in experience shopping en e-commerce. "Retailers passen zich aan door volop in te zetten op een combinatie van het fysieke winkelnetwerk en het online-aanbod, de zogenoemde multi-channel-aanpak", zegt hij. "De winkel blijft de belangrijkste persoonlijke link tussen merk en klant en daarom investeren heel wat retailers in de aantrekkelijkheid van hun winkelformats." De baanwinkels waren met een opname van 142.000 m² goed voor het grootste volume. Het is in dit segment het op een na hoogste niveau in de jongste vijf jaar. In de topwinkelstraten bedroeg de opname 74.000 m² en in de shoppingcentra 32.000 m². De uitbreiding van Wijnegem Shopping Center en het vernieuwde Ring Shopping in Kortrijk tekenden voor het gros van de opname in de shoppingcentra. Volgens de cijfers van Jones Lang LaSalle werd bijna 40 procent van het totale opnamevolume in de winkelstraten in België geregistreerd in Brussel en Antwerpen. Onder de nieuwkomers in de winkelstraten dit jaar zijn internationale merken zoals Christian Louboutin (in Brussel), Karl Lagerfeld (Antwerpen), Red Valentino (Antwerpen) en Twin-Set (Antwerpen en Brussel). De tophuurprijzen bleven stabiel op 1850 euro per m² per jaar voor winkelunits in AAA-locaties in Antwerpen en Brussel, 1600 euro per m² per jaar voor de shoppingcentra en 175 euro per m² per jaar voor retail warehousing op de beste locaties. (LV) De winkelvastgoedbeurs MAPIC vindt plaats van 13 tot en met 15 november in het Palais des Festivals in Cannes.