Het Belgische paviljoen Surreal Estate staat prominent in de kijker op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes. Behalve België heeft enkel Londen een eigen paviljoen in het Palais des Festivals. Aan MIPIM nemen 53 Belgische vastgoedbedrijven deel.

Nadat gewezen burgemeester Patrick Janssen (sp.a) had afgehaakt, is Antwerpen voor het eerst weer prominent aanwezig met een eigen presentatie - ook een primeur - op de Vlaamse stand van het paviljoen. De stad organiseert onder meer het evenement 'Big Cities Are Out, New Growth Cities Are Coming', waarop schepen van Ruimtelijke ordening Rob Van de Velde (N-VA) en schepen van Economie Philip Heylen (CD&V) zullen spreken. Heylen licht het Blue Gate-project toe, een site ten zuiden van Antwerpen die wordt herontwikkeld tot een "hoogwaardig, watergebonden en eco-effectief bedrijventerrein". Jeff Cavens, de directeur van Triple Living, stelt het woonproject Nieuw Zuid voor. Ook Tomorrowland zal een presentatie houden.

State of the Art

De Vlaamse overheid staat voor het eerst op MIPIM. Het gewest maakt zich bekend als 'State of the Art'. Vlaanderen organiseert op dinsdag het evenement 'Discover Our Inspiring Management and Investment Ambitions'. Onder meer Claire Tillekaerts van Flanders Investment & Trade zal er het vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid toelichten. Later komen ook de PPS-projecten van Vlaanderen aan bod. Er zijn geen politici aangekondigd voor het evenement.

Naast die nieuwelingen zijn er de klassieke standhouders, zoals Wallonië, Luik, Gent en het Brussels Gewest. Brussel organiseert een 'architectencafé' om zijn projecten bekend te maken. Mobiliteitsschepen Els Ampe (Open Vld) houdt een uiteenzetting over het Brusselse parkeerbeleid.

Brussel-Cannes

Gent legt behalve op zijn vastgoed ook de nadruk op zijn mobiliteitsprojecten. Dat laatste doet schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). Zijn aanwezigheid steekt af tegen de houding van de Antwerpse groenen, die kritiek hebben op de Antwerpse ambitie. De haven van Gent zal haar logistieke en havenprojecten bekendmaken. Ook de provincie Oost-Vlaanderen houdt een presentatie over haar vastgoedbeleid.

Het architectenkantoor Jaspers-Eyers en de aannemer-bouwontwikkelaar Ghelamco zijn de Belgische sterkhouders op MIPIM. Drie Belgische projecten worden genoemd voor de architectuurprijzen: de stadsontwikkeling van Gent, de AGC-hoofdzetel (Assar Architects) en het Brusselse kmo-park Newton (DDS & Partners / BAEB). Een Belgisch wielerteam fietst van Brussel naar Cannes voor een goed doel.

Het Belgische paviljoen Surreal Estate staat prominent in de kijker op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes. Behalve België heeft enkel Londen een eigen paviljoen in het Palais des Festivals. Aan MIPIM nemen 53 Belgische vastgoedbedrijven deel.Nadat gewezen burgemeester Patrick Janssen (sp.a) had afgehaakt, is Antwerpen voor het eerst weer prominent aanwezig met een eigen presentatie - ook een primeur - op de Vlaamse stand van het paviljoen. De stad organiseert onder meer het evenement 'Big Cities Are Out, New Growth Cities Are Coming', waarop schepen van Ruimtelijke ordening Rob Van de Velde (N-VA) en schepen van Economie Philip Heylen (CD&V) zullen spreken. Heylen licht het Blue Gate-project toe, een site ten zuiden van Antwerpen die wordt herontwikkeld tot een "hoogwaardig, watergebonden en eco-effectief bedrijventerrein". Jeff Cavens, de directeur van Triple Living, stelt het woonproject Nieuw Zuid voor. Ook Tomorrowland zal een presentatie houden. De Vlaamse overheid staat voor het eerst op MIPIM. Het gewest maakt zich bekend als 'State of the Art'. Vlaanderen organiseert op dinsdag het evenement 'Discover Our Inspiring Management and Investment Ambitions'. Onder meer Claire Tillekaerts van Flanders Investment & Trade zal er het vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid toelichten. Later komen ook de PPS-projecten van Vlaanderen aan bod. Er zijn geen politici aangekondigd voor het evenement.Naast die nieuwelingen zijn er de klassieke standhouders, zoals Wallonië, Luik, Gent en het Brussels Gewest. Brussel organiseert een 'architectencafé' om zijn projecten bekend te maken. Mobiliteitsschepen Els Ampe (Open Vld) houdt een uiteenzetting over het Brusselse parkeerbeleid.Gent legt behalve op zijn vastgoed ook de nadruk op zijn mobiliteitsprojecten. Dat laatste doet schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). Zijn aanwezigheid steekt af tegen de houding van de Antwerpse groenen, die kritiek hebben op de Antwerpse ambitie. De haven van Gent zal haar logistieke en havenprojecten bekendmaken. Ook de provincie Oost-Vlaanderen houdt een presentatie over haar vastgoedbeleid.Het architectenkantoor Jaspers-Eyers en de aannemer-bouwontwikkelaar Ghelamco zijn de Belgische sterkhouders op MIPIM. Drie Belgische projecten worden genoemd voor de architectuurprijzen: de stadsontwikkeling van Gent, de AGC-hoofdzetel (Assar Architects) en het Brusselse kmo-park Newton (DDS & Partners / BAEB). Een Belgisch wielerteam fietst van Brussel naar Cannes voor een goed doel.