De hypotheekfraude bestond erin via valse documenten bij de vier banken hypotheekleningen los te krijgen op panden en kavels. Het
ging om drie vastgoedtransacties in het Limburgse Heythuysen en twee transacties in Amsterdam.

Aan het hoofd van de hypotheekfraude stond een 69-jarige man uit Bilthoven. Hij kreeg de hulp van zijn 64-jarige echtgenote, hun 26-jarige zoon uit Amsterdam, hun 37-jarige stiefdochter uit Vught, een 48-jarige makelaar uit Weert, een boekhouder uit Velsen en de Belgische makelaar uit Westerlo.

De bovenregionale recherche Zuid-Nederland heeft het onderzoek afgerond, dat aan het openbaar ministerie in Roermond wordt overgemaakt. Begin augustus 2008 ging de bal aan het rollen, toen een bank bij de politie Limburg-Noord aangifte deed van mogelijke hypotheekfraude.

De hypotheekfraude bestond erin via valse documenten bij de vier banken hypotheekleningen los te krijgen op panden en kavels. Het ging om drie vastgoedtransacties in het Limburgse Heythuysen en twee transacties in Amsterdam.Aan het hoofd van de hypotheekfraude stond een 69-jarige man uit Bilthoven. Hij kreeg de hulp van zijn 64-jarige echtgenote, hun 26-jarige zoon uit Amsterdam, hun 37-jarige stiefdochter uit Vught, een 48-jarige makelaar uit Weert, een boekhouder uit Velsen en de Belgische makelaar uit Westerlo.De bovenregionale recherche Zuid-Nederland heeft het onderzoek afgerond, dat aan het openbaar ministerie in Roermond wordt overgemaakt. Begin augustus 2008 ging de bal aan het rollen, toen een bank bij de politie Limburg-Noord aangifte deed van mogelijke hypotheekfraude.