MSS bezit een dertigtal handelspanden verspreid over vijf locaties gelegen naast de Cora-shoppingcentra van Anderlecht, Châtelineau, La Louvière, Messancy en Rocourt. Vastgoedbevak Ascencio is de bevak van de Groep Mestdagh (en AG Insurance). Mestdagh zit ook achter het shoppingcenterproject docks bruxsel (via Equilis).

De vastgoedbevak neemt MSS voor 85 miljoen euro over van Delfipar (Cora-groep). De MSS-portefeuille levert jaarlijks voor 5,45 miljoen euro huurinkomsten op, luidt het in een persbericht.

Huurders zijn ketens als Brico, Decathlon, Auto 5 en Quick. De gebouwen hebben een bezettingsgraad van 99 procent.

Het is de tweede overname van Ascencio in een maand tijd, na die van een reeks handelspanden in het Franse Chalon-Sur-Saône. Dankzij de overnames groeide de vastgoedportefeuille van Ascencio met 28 procent tot bijna 480 miljoen euro. Daarvan is 70 procent gesitueerd in België en 30 procent in Frankrijk.

Door de operaties is de schuldratio van de vastgoedbevak gestegen tot 57 procent. Om die opnieuw onder 50 procent te krijgen, volgt mogelijk een kapitaalverhoging. (Belga/BO)

MSS bezit een dertigtal handelspanden verspreid over vijf locaties gelegen naast de Cora-shoppingcentra van Anderlecht, Châtelineau, La Louvière, Messancy en Rocourt. Vastgoedbevak Ascencio is de bevak van de Groep Mestdagh (en AG Insurance). Mestdagh zit ook achter het shoppingcenterproject docks bruxsel (via Equilis).De vastgoedbevak neemt MSS voor 85 miljoen euro over van Delfipar (Cora-groep). De MSS-portefeuille levert jaarlijks voor 5,45 miljoen euro huurinkomsten op, luidt het in een persbericht.Huurders zijn ketens als Brico, Decathlon, Auto 5 en Quick. De gebouwen hebben een bezettingsgraad van 99 procent. Het is de tweede overname van Ascencio in een maand tijd, na die van een reeks handelspanden in het Franse Chalon-Sur-Saône. Dankzij de overnames groeide de vastgoedportefeuille van Ascencio met 28 procent tot bijna 480 miljoen euro. Daarvan is 70 procent gesitueerd in België en 30 procent in Frankrijk. Door de operaties is de schuldratio van de vastgoedbevak gestegen tot 57 procent. Om die opnieuw onder 50 procent te krijgen, volgt mogelijk een kapitaalverhoging. (Belga/BO)