Het winkelcentrum van ruim 44.000 vierkante meter, met onder meer 90 winkels, restaurants, appartementen en een viersterrenhotel, opende in maart 2017 de deuren. Het lokte sindsdien naar schatting al ongeveer 8 miljoen bezoekers.

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt, maar de zakenkranten De Tijd en L'Echo spraken eerder van een bedrag van 300 miljoen euro.

Met de aankoop groeit de portefeuille van CBRE Global Investors in België aan tot meer dan 1 miljard euro, meldt de vastgoedreus.

"De aankoop ven Rive Gauche was een opportuniteit in de Belgische markt", klinkt het in een persbericht. "Wij investeren in een sterk presterend winkelcentrum in een gebied met een zeer gering kleinhandelsaanbod."

'Rive Gauche' maakt deel uit van een groot stedelijk vernieuwingsproject in de Henegouwse stad. CBRE Global Investors is naar eigen zeggen een van de grootste vastgoedbeheerders ter wereld, met meer dan 103 miljard dollar activa.

Het winkelcentrum van ruim 44.000 vierkante meter, met onder meer 90 winkels, restaurants, appartementen en een viersterrenhotel, opende in maart 2017 de deuren. Het lokte sindsdien naar schatting al ongeveer 8 miljoen bezoekers. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt, maar de zakenkranten De Tijd en L'Echo spraken eerder van een bedrag van 300 miljoen euro. Met de aankoop groeit de portefeuille van CBRE Global Investors in België aan tot meer dan 1 miljard euro, meldt de vastgoedreus. "De aankoop ven Rive Gauche was een opportuniteit in de Belgische markt", klinkt het in een persbericht. "Wij investeren in een sterk presterend winkelcentrum in een gebied met een zeer gering kleinhandelsaanbod." 'Rive Gauche' maakt deel uit van een groot stedelijk vernieuwingsproject in de Henegouwse stad. CBRE Global Investors is naar eigen zeggen een van de grootste vastgoedbeheerders ter wereld, met meer dan 103 miljard dollar activa.