De portefeuille omvat 23 grote retailwarenhuizen in de voedingssector, goed voor een beschikbare oppervlakte van 275.000 m2. Het gros van de warenhuizen ligt in het westen van Duitsland, meestal op locaties in de stadsrand. Metro Group, eigenaar van de Real-hypermarkten, is een van de grootste huurders, naast REWE, Kaufland, Edeka en Globus. De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt 98 procent.

Met een waarde van 350 miljoen euro is dit volgens AG Real Estate "de grootste transactie van retailvastgoed in Duitsland van de jongste vijf jaar". Jaarlijks leveren de gebouwen een huur op van ongeveer 28 miljoen euro. AG Real Estate realiseert de aankoop samen met de Nederlandse pensioenbeheerder PGGM en Rockspring German Retail Box Fund (RGRBF), een fonds van Rockspring Property Investment Managers LLP. Het aandeel van AG Real Estate in de deal bedraagt 36 procent. De verkoper is een joint venture van Capital & Regional plc en een vastgoedfonds dat beheerd wordt door Ares Management, LP.

De deal past in de diversificatiestrategie van de Belgische vastgoedinvesteerder.

Het is de eerste keer dat AG Real Estate, een 100 procentdochter van AG Insurance, investeert in Duitsland. Het heeft via zijn participatie in Interparking wel al beheeractiviteiten van parkings op Duitse bodem. (LV)

De portefeuille omvat 23 grote retailwarenhuizen in de voedingssector, goed voor een beschikbare oppervlakte van 275.000 m2. Het gros van de warenhuizen ligt in het westen van Duitsland, meestal op locaties in de stadsrand. Metro Group, eigenaar van de Real-hypermarkten, is een van de grootste huurders, naast REWE, Kaufland, Edeka en Globus. De bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt 98 procent. Met een waarde van 350 miljoen euro is dit volgens AG Real Estate "de grootste transactie van retailvastgoed in Duitsland van de jongste vijf jaar". Jaarlijks leveren de gebouwen een huur op van ongeveer 28 miljoen euro. AG Real Estate realiseert de aankoop samen met de Nederlandse pensioenbeheerder PGGM en Rockspring German Retail Box Fund (RGRBF), een fonds van Rockspring Property Investment Managers LLP. Het aandeel van AG Real Estate in de deal bedraagt 36 procent. De verkoper is een joint venture van Capital & Regional plc en een vastgoedfonds dat beheerd wordt door Ares Management, LP. De deal past in de diversificatiestrategie van de Belgische vastgoedinvesteerder. Het is de eerste keer dat AG Real Estate, een 100 procentdochter van AG Insurance, investeert in Duitsland. Het heeft via zijn participatie in Interparking wel al beheeractiviteiten van parkings op Duitse bodem. (LV)