Het totale schadebedrag dat AG Insurance aan zijn klanten zal vergoeden, zal volgens een eerste inschatting wellicht minstens 45 miljoen euro bedragen.

De stormen troffen het hele land. In alle provincies werd volgens AG Insurance aanzienlijke schade vastgesteld, maar vooral de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en de regio Brussel werden zwaar getroffen. Er werd schade berokkend aan daken, schoorstenen en veranda's. Ook omgerukte bomen en wegvliegend tuinmeubilair veroorzaakten heel wat schade.

AG Insurance wijst erop dat de prioriteit in de eerste dagen ging naar het vrijwaren van de zwaarst getroffen woningen van verdere schade door wind en regen. Zo voerde het eigen netwerk van herstellers Homeras op een week tijd al meer dan 1.000 dringende interventies uit.

'Tegelijkertijd draait heel het netwerk van experts die de omvang van de schade moeten inschatten, op volle toeren', klinkt het. Steeds meer expertises worden op afstand uitgevoerd via de videofunctie van tablet of smartphone. 'Dit maakt het mogelijk om de capaciteit van het aantal expertises drastisch te verhogen, deze op een zeer klantvriendelijke manier uit te voeren en sneller te verwerken.'

Het totale schadebedrag dat AG Insurance aan zijn klanten zal vergoeden, zal volgens een eerste inschatting wellicht minstens 45 miljoen euro bedragen. De stormen troffen het hele land. In alle provincies werd volgens AG Insurance aanzienlijke schade vastgesteld, maar vooral de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en de regio Brussel werden zwaar getroffen. Er werd schade berokkend aan daken, schoorstenen en veranda's. Ook omgerukte bomen en wegvliegend tuinmeubilair veroorzaakten heel wat schade. AG Insurance wijst erop dat de prioriteit in de eerste dagen ging naar het vrijwaren van de zwaarst getroffen woningen van verdere schade door wind en regen. Zo voerde het eigen netwerk van herstellers Homeras op een week tijd al meer dan 1.000 dringende interventies uit. 'Tegelijkertijd draait heel het netwerk van experts die de omvang van de schade moeten inschatten, op volle toeren', klinkt het. Steeds meer expertises worden op afstand uitgevoerd via de videofunctie van tablet of smartphone. 'Dit maakt het mogelijk om de capaciteit van het aantal expertises drastisch te verhogen, deze op een zeer klantvriendelijke manier uit te voeren en sneller te verwerken.'