Tot 2020 wordt het station stap voor stap afgebroken en weer opgebouwd. "Nu de aanleg van twee tijdelijke busstations op de Voskenslaan bijna ten einde is, kan Infrabel normaal vanaf 31 januari 2011 de werf volledig innemen", luidt het.

Momenteel zijn alle voorbereidende werken achter de rug, van de perrons 11 en 12 is onder meer alle bekabeling, verlichting en overkapping weggenomen. Van op perron 12 werd een helling gemaakt waarlangs vrachtwagens afbraakmateriaal kunnen afvoeren. Tegen de spoortalud op de Sint-Denijslaan wordt een tweede helling gebouwd die als oprit zal dienen.

De komende twee jaar worden de perrons 11 en 12 vernieuwd en wordt een nieuwe gevel gebouwd die het toekomstige Prinses Mathildeplein zal verfraaien. Tegen 2020 moet het volledige station zijn vernieuwd.

Tot 2020 wordt het station stap voor stap afgebroken en weer opgebouwd. "Nu de aanleg van twee tijdelijke busstations op de Voskenslaan bijna ten einde is, kan Infrabel normaal vanaf 31 januari 2011 de werf volledig innemen", luidt het. Momenteel zijn alle voorbereidende werken achter de rug, van de perrons 11 en 12 is onder meer alle bekabeling, verlichting en overkapping weggenomen. Van op perron 12 werd een helling gemaakt waarlangs vrachtwagens afbraakmateriaal kunnen afvoeren. Tegen de spoortalud op de Sint-Denijslaan wordt een tweede helling gebouwd die als oprit zal dienen. De komende twee jaar worden de perrons 11 en 12 vernieuwd en wordt een nieuwe gevel gebouwd die het toekomstige Prinses Mathildeplein zal verfraaien. Tegen 2020 moet het volledige station zijn vernieuwd.