Het gaat om negentien woonzorgcentra verspreid over zeventien gemeenten en zeven deelstaten, die tussen 1990 en 2017 werden gebouwd. Alles samen bieden ze plaats aan 2.243 bewoners.

Azurit, dat momenteel al vijf locaties van Aedifica exploiteert, blijft de negentien overgenomen woonzorgcentra uitbaten. De Duitse groep gaat een huurovereenkomst van 25 jaar aan. Volgens Aedifica bedraagt het initiële brutohuurrendement ongeveer 5 procent.

"Aedifica is verheugd om de groei van haar Duitse zorgvastgoedportefeuille verder te zetten", zegt CEO Stefaan Gielens. "Na afronding van deze transactie in de komende maanden zal Aedifica's Duitse zorgvastgoedportefeuille naar verwachting de kaap van 1 miljard euro overschrijden in 2021."

Momenteel telt Aedifica ongeveer 500 sites in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden en Ierland. De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt meer dan 3,8 miljard euro.

Het gaat om negentien woonzorgcentra verspreid over zeventien gemeenten en zeven deelstaten, die tussen 1990 en 2017 werden gebouwd. Alles samen bieden ze plaats aan 2.243 bewoners. Azurit, dat momenteel al vijf locaties van Aedifica exploiteert, blijft de negentien overgenomen woonzorgcentra uitbaten. De Duitse groep gaat een huurovereenkomst van 25 jaar aan. Volgens Aedifica bedraagt het initiële brutohuurrendement ongeveer 5 procent. "Aedifica is verheugd om de groei van haar Duitse zorgvastgoedportefeuille verder te zetten", zegt CEO Stefaan Gielens. "Na afronding van deze transactie in de komende maanden zal Aedifica's Duitse zorgvastgoedportefeuille naar verwachting de kaap van 1 miljard euro overschrijden in 2021." Momenteel telt Aedifica ongeveer 500 sites in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden en Ierland. De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt meer dan 3,8 miljard euro.