Het aantal renovatievergunningen steeg van 8.531 tot 9.035. De Confederatie Bouw geeft ook aan dat het aantal faillissementen in de periode van maart tot mei 2010 met bijna een vijfde steeg in vergelijking met de vorige drie maanden. Het aantal klokte af op 408, tegenover 343 faillissemen­ten die werden waargenomen tijdens de maanden december 2009 tot februari 2010.

De aannemers blijken volgens de confederatie een beetje beter gestemd. De kloof tussen de pessimisten en de optimisten werd iets kleiner. De pessimisten (17 procent) zijn echter nog altijd talrijker dan de optimisten (10 procent).

De gegevens van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) wijzen op een nieuwe terugval van de activiteit in de sector (-3,6 procent op kwartaalbasis) in de loop van de eerste drie maanden van het jaar, toen de strenge winter de productie sterk heeft verstoord.

Tijdens die periode ging de werkgelegenheid ook verder achteruit, maar in een veel trager tempo (-0,3 procent op kwartaalbasis). De orderboekjes van de aannemers zijn een beetje beter gevuld dan drie maanden geleden. In de periode van april tot juni wijzen de aannemers erop dat zij voor 5,22 maanden orders hebben genoteerd.

Het aantal renovatievergunningen steeg van 8.531 tot 9.035. De Confederatie Bouw geeft ook aan dat het aantal faillissementen in de periode van maart tot mei 2010 met bijna een vijfde steeg in vergelijking met de vorige drie maanden. Het aantal klokte af op 408, tegenover 343 faillissemen­ten die werden waargenomen tijdens de maanden december 2009 tot februari 2010. De aannemers blijken volgens de confederatie een beetje beter gestemd. De kloof tussen de pessimisten en de optimisten werd iets kleiner. De pessimisten (17 procent) zijn echter nog altijd talrijker dan de optimisten (10 procent). De gegevens van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) wijzen op een nieuwe terugval van de activiteit in de sector (-3,6 procent op kwartaalbasis) in de loop van de eerste drie maanden van het jaar, toen de strenge winter de productie sterk heeft verstoord. Tijdens die periode ging de werkgelegenheid ook verder achteruit, maar in een veel trager tempo (-0,3 procent op kwartaalbasis). De orderboekjes van de aannemers zijn een beetje beter gevuld dan drie maanden geleden. In de periode van april tot juni wijzen de aannemers erop dat zij voor 5,22 maanden orders hebben genoteerd.