Uit de jaarlijkse sectorstudie van de unie van het kmo-bouwbedrijf -na een rondvraag bij 229 bouwaannemers - blijkt dat de verwachtingen duidelijk hoger liggen dan de twee vorige jaren. Zo heeft 35 procent van de ondernemingen het voornemen om in de toekomst nieuwe werknemers aan te trekken, wat ongeveer 8 procent meer is dan in 2010. Slechts 1 procent is van plan mensen te ontslaan.

De aannemers verwachten in 2011 ook meer werk te hebben. De stijging is het meest uitgesproken voor de nieuwbouw van niet-residentiële woningen, waar 41 procent een stijging van het werkvolume verwacht, tegenover amper 13 procent in 2010. 8 procent rekent op een daling. Bij de nieuwbouw van woningen rekent 25 procent op een stijging van het werkvolume.

De stijging is volgens Bouwunie onder meer te danken aan de relancemaatregelen, die tijdens de eerste maanden van 2011 nog hun effect blijken te hebben. Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, wijst wel op de mogelijke gevolgen als die maatregelen wegvallen. Vrijwel de bekendste maatregel, die in juni vervalt, is het verlaagde btw-percentage van zes procent voor de renovatie van woningen die 5 tot 15 jaar oud zijn.

Uit de jaarlijkse sectorstudie van de unie van het kmo-bouwbedrijf -na een rondvraag bij 229 bouwaannemers - blijkt dat de verwachtingen duidelijk hoger liggen dan de twee vorige jaren. Zo heeft 35 procent van de ondernemingen het voornemen om in de toekomst nieuwe werknemers aan te trekken, wat ongeveer 8 procent meer is dan in 2010. Slechts 1 procent is van plan mensen te ontslaan. De aannemers verwachten in 2011 ook meer werk te hebben. De stijging is het meest uitgesproken voor de nieuwbouw van niet-residentiële woningen, waar 41 procent een stijging van het werkvolume verwacht, tegenover amper 13 procent in 2010. 8 procent rekent op een daling. Bij de nieuwbouw van woningen rekent 25 procent op een stijging van het werkvolume. De stijging is volgens Bouwunie onder meer te danken aan de relancemaatregelen, die tijdens de eerste maanden van 2011 nog hun effect blijken te hebben. Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, wijst wel op de mogelijke gevolgen als die maatregelen wegvallen. Vrijwel de bekendste maatregel, die in juni vervalt, is het verlaagde btw-percentage van zes procent voor de renovatie van woningen die 5 tot 15 jaar oud zijn.