Bart Versluys vestigt zijn hoop op minister Koen Geens, die een wet rond het mede-eigenaarschap van appartementen klaarstoomt. Nu kan slechts 1 mede-eigenaar van een appartementencomplex de sloop van een gebouw tegenhouden, terwijl alle andere eigenaars voor een afbraak zijn.

"Als de nieuwe wet op het mede-eigenaarschap er komt, kan de kust zijn broodnodige transformatie ondergaan, die uiteraard tientallen jaren zal duren. Vele gebouwen zijn niet meer in orde met de huidige energienormen, er ontbreken garages, de terrassen zijn te klein of de plafonds te laag. Eigenaars stellen dan vaak vast dat ze het gebouw beter kunnen afbreken om er een volledig nieuw op te plaatsen", aldus Versluys.

Z-Talk Goossens bekijkt u vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder:

Bart Versluys vestigt zijn hoop op minister Koen Geens, die een wet rond het mede-eigenaarschap van appartementen klaarstoomt. Nu kan slechts 1 mede-eigenaar van een appartementencomplex de sloop van een gebouw tegenhouden, terwijl alle andere eigenaars voor een afbraak zijn. "Als de nieuwe wet op het mede-eigenaarschap er komt, kan de kust zijn broodnodige transformatie ondergaan, die uiteraard tientallen jaren zal duren. Vele gebouwen zijn niet meer in orde met de huidige energienormen, er ontbreken garages, de terrassen zijn te klein of de plafonds te laag. Eigenaars stellen dan vaak vast dat ze het gebouw beter kunnen afbreken om er een volledig nieuw op te plaatsen", aldus Versluys.