De particuliere vastgoedsentimentindex van Directmakelaar.be geeft de nieuwe verkoopintenties weer van particuliere verkopers uit het middensegment van woningen. Uit de recentste cijfers blijkt dat 28 procent van de vastgoedverkopers sinds oktober hun vraagprijs heeft verlaagd. De vraagprijs daalde tussen oktober en december 2010 met gemiddeld 6,5 procent.

Volgens Directmakelaar.be willen de verkopers met een iets lagere prijs een groter aantal mogelijke kopers bereiken. "Het is duidelijk dat de verkoper vandaag start met een meer realistische vraagprijs om meer en betere kopers aan te trekken en daardoor sneller te verkopen zonder nadien nog veel extra korting te moeten geven. Zo start de wijze verkoper met een lagere prijs, om op het einde meer binnen te halen. Het lijkt ons dan ook niet tegenstrijdig dat de gemiddelde initiële vraagprijs daalt en de uiteindelijk gemiddelde opbrengst van de huizen met een slordige 4 procent steeg in 2010", aldus Hans Loose van Directmakelaar.be.

De particuliere vastgoedsentimentindex van Directmakelaar.be geeft de nieuwe verkoopintenties weer van particuliere verkopers uit het middensegment van woningen. Uit de recentste cijfers blijkt dat 28 procent van de vastgoedverkopers sinds oktober hun vraagprijs heeft verlaagd. De vraagprijs daalde tussen oktober en december 2010 met gemiddeld 6,5 procent.Volgens Directmakelaar.be willen de verkopers met een iets lagere prijs een groter aantal mogelijke kopers bereiken. "Het is duidelijk dat de verkoper vandaag start met een meer realistische vraagprijs om meer en betere kopers aan te trekken en daardoor sneller te verkopen zonder nadien nog veel extra korting te moeten geven. Zo start de wijze verkoper met een lagere prijs, om op het einde meer binnen te halen. Het lijkt ons dan ook niet tegenstrijdig dat de gemiddelde initiële vraagprijs daalt en de uiteindelijk gemiddelde opbrengst van de huizen met een slordige 4 procent steeg in 2010", aldus Hans Loose van Directmakelaar.be.