Het gaat dan om mensen die zeker drie maanden achterop zijn met hun afbetalingen, schrijft Gazet van Antwerpen.

Deze mensen worden gesignaleerd aan een speciale centrale bij de Nationale Bank, maar intussen worden ook pogingen gedaan om samen met hen naar een structurele oplossing te zoeken. Dat kan gaan van een spreiding van de betalingen tot een totale herschikking van de lening.

Openbare verkoop
"Een openbare verkoop van het bewuste huis of appartement is iets dat we echt wel met alle middelen proberen te vermijden", zegt Pamela Renders van Febelfin, de federatie van banken.
.
Markt is gezond
Al bij al is de Belgische hypothecaire markt volgens Renders nog "best gezond". "In 2008 hadden we 24.000 probleemgevallen. Nu dus 16 procent meer. Maar het totaal aantal hypothecaire dossiers bedroeg in 2008 ook 2,2 miljoen tegenover 2,6 miljoen nu. Ook dat is een stijging met 15 procent."

Het gaat dan om mensen die zeker drie maanden achterop zijn met hun afbetalingen, schrijft Gazet van Antwerpen. Deze mensen worden gesignaleerd aan een speciale centrale bij de Nationale Bank, maar intussen worden ook pogingen gedaan om samen met hen naar een structurele oplossing te zoeken. Dat kan gaan van een spreiding van de betalingen tot een totale herschikking van de lening. Openbare verkoop "Een openbare verkoop van het bewuste huis of appartement is iets dat we echt wel met alle middelen proberen te vermijden", zegt Pamela Renders van Febelfin, de federatie van banken. . Markt is gezond Al bij al is de Belgische hypothecaire markt volgens Renders nog "best gezond". "In 2008 hadden we 24.000 probleemgevallen. Nu dus 16 procent meer. Maar het totaal aantal hypothecaire dossiers bedroeg in 2008 ook 2,2 miljoen tegenover 2,6 miljoen nu. Ook dat is een stijging met 15 procent."