Sinds de aandeelhouderswissel bij Century 21 Benelux in 2014 sleutelt het nieuwe management aan de strategie voor het grootste makelaarsnetwerk van het land. Speerpunt daarin wordt de verschuiving van de focus op bestaand vastgoed naar nieuwbouw.

De vastgoedgroep kondigde die koerswijziging richting nieuwbouw vorig jaar al in Trends. Maar nu verbindt het er ook concrete en ambitieuze doelstellingen aan. Ten laatste in 2018 zullen er zesduizend nieuwbouwpanden in de Century 21-etalages staan, klinkt het. Het zou daarmee de grootste aanbieder van nieuwbouwpanden worden in ons land. En een op de twee verkochte panden binnen de groep zou dan nieuwbouw zijn.

Century 21 Benelux koppelt de nieuwe stategie aan de vaststelling dat ons woningpatrimonium nog altijd veroudert. Volgens de groep was er in 2015 in België een daling van 13 procent van de nieuwbouw eengezinswoningen. Op de markt van de nieuwbouwappartementen bedroeg de daling 14,9 procent tegenover 2014. Tegelijk steeg het aantal renovaties met meer dan 4 procent. "Een Belgische woning is nu al gemiddeld 52 jaar oud, zowat het oudste van Europa", merkt men bij Century 21 Benelux op.

Alliantie met projectontwikkelaars

Om mee de omslag te verwezenlijken wil Century 21 Benelux samenwerken met de projectontwikkelaars. Het heeft naar eigen zeggen al samenwerkingsverbanden afgesloten met verschillende projectontwikkelaars in ons land. "Heel wat projectontwikkelaars doen de verkoop niet zelf, maar zoeken een partner die hen in heel het land kan bijstaan en kennis van zaken heeft", zegt Isabelle Vermeir, operationeel directeur Century 21 Benelux. " Daarom hebben we zeer bewust voor deze strategie gekozen en besloten om een deel van onze vastgoedmakelaars intensief om te scholen tot nieuwbouwexperten."

Dertig vastgoedkantoren zijn tot nu toe door de vastgoedgroep gecertifieerd om nieuwbouw te verkopen. Ze volgden de voorbije maanden verplicht een opleiding en werden extern begeleid door een team van architecten, notarissen en fiscalisten. Hun certificaat om nieuwbouw te verkopen is geldig voor één jaar. Na dat jaar moet er opnieuw een examen afgelegd worden.

Century 21 Benelux wil de Belg ook beter informeren over nieuwbouw. "Nieuwbouw en zeker kopen op plan schrikt velen soms af. De prijs is daarbij een belangrijke factor, maar vaak draait het ook om onwetendheid", stelt Isabelle Vermeir.

Sinds de aandeelhouderswissel bij Century 21 Benelux in 2014 sleutelt het nieuwe management aan de strategie voor het grootste makelaarsnetwerk van het land. Speerpunt daarin wordt de verschuiving van de focus op bestaand vastgoed naar nieuwbouw. De vastgoedgroep kondigde die koerswijziging richting nieuwbouw vorig jaar al in Trends. Maar nu verbindt het er ook concrete en ambitieuze doelstellingen aan. Ten laatste in 2018 zullen er zesduizend nieuwbouwpanden in de Century 21-etalages staan, klinkt het. Het zou daarmee de grootste aanbieder van nieuwbouwpanden worden in ons land. En een op de twee verkochte panden binnen de groep zou dan nieuwbouw zijn.Century 21 Benelux koppelt de nieuwe stategie aan de vaststelling dat ons woningpatrimonium nog altijd veroudert. Volgens de groep was er in 2015 in België een daling van 13 procent van de nieuwbouw eengezinswoningen. Op de markt van de nieuwbouwappartementen bedroeg de daling 14,9 procent tegenover 2014. Tegelijk steeg het aantal renovaties met meer dan 4 procent. "Een Belgische woning is nu al gemiddeld 52 jaar oud, zowat het oudste van Europa", merkt men bij Century 21 Benelux op. Om mee de omslag te verwezenlijken wil Century 21 Benelux samenwerken met de projectontwikkelaars. Het heeft naar eigen zeggen al samenwerkingsverbanden afgesloten met verschillende projectontwikkelaars in ons land. "Heel wat projectontwikkelaars doen de verkoop niet zelf, maar zoeken een partner die hen in heel het land kan bijstaan en kennis van zaken heeft", zegt Isabelle Vermeir, operationeel directeur Century 21 Benelux. " Daarom hebben we zeer bewust voor deze strategie gekozen en besloten om een deel van onze vastgoedmakelaars intensief om te scholen tot nieuwbouwexperten."Dertig vastgoedkantoren zijn tot nu toe door de vastgoedgroep gecertifieerd om nieuwbouw te verkopen. Ze volgden de voorbije maanden verplicht een opleiding en werden extern begeleid door een team van architecten, notarissen en fiscalisten. Hun certificaat om nieuwbouw te verkopen is geldig voor één jaar. Na dat jaar moet er opnieuw een examen afgelegd worden. Century 21 Benelux wil de Belg ook beter informeren over nieuwbouw. "Nieuwbouw en zeker kopen op plan schrikt velen soms af. De prijs is daarbij een belangrijke factor, maar vaak draait het ook om onwetendheid", stelt Isabelle Vermeir.