De Vlaamse huurder betaalde vorig jaar gemiddeld 574,45 euro voor zijn huurwoning, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Huurdersbond waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten.

De meeste provincies laten een stijging van 1 à 2,5 procent optekenen, zowat vier of vijf keer meer dan de inflatie. In de provincie Antwerpen steeg de huurprijs zelfs met meer dan 13 procent. Volgens de Huurdersbond zijn de forse stijgingen vooral slecht nieuws voor de mensen die het nu al financieel lastig hebben.

"Voor de laagste inkomens, en zij zijn goed voor de helft van alle huurders, zijn huurwoningen sinds 2005 18 procent duurder geworden. Terwijl veel huurders het al moeilijk hebben om rond te komen en die woningen vaak de prijs niet waard zijn", zegt Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform. (Belga/JH)

De Vlaamse huurder betaalde vorig jaar gemiddeld 574,45 euro voor zijn huurwoning, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Huurdersbond waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten. De meeste provincies laten een stijging van 1 à 2,5 procent optekenen, zowat vier of vijf keer meer dan de inflatie. In de provincie Antwerpen steeg de huurprijs zelfs met meer dan 13 procent. Volgens de Huurdersbond zijn de forse stijgingen vooral slecht nieuws voor de mensen die het nu al financieel lastig hebben. "Voor de laagste inkomens, en zij zijn goed voor de helft van alle huurders, zijn huurwoningen sinds 2005 18 procent duurder geworden. Terwijl veel huurders het al moeilijk hebben om rond te komen en die woningen vaak de prijs niet waard zijn", zegt Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform. (Belga/JH)