De verhuur van bedrijfspanden is vandaag vrijgesteld van btw, maar dat leidt er ook toe dat verhuurders de btw op de bouw of renovatie niet kunnen aftrekken, met hogere huur­prijzen als gevolg.

De regering wou verhuurders de kans geven om toch onder het btw-stelsel te vallen, maar omdat er discussie bleef over de kostprijs, is de maatregel nu afgevoerd. Alleen gebouwen met minder dan vijftig procent kantoorruimte vallen onder het btw-stelsel. Dat beperkt de maatregel tot de logistiek en distributiesector.

De verhuur van bedrijfspanden is vandaag vrijgesteld van btw, maar dat leidt er ook toe dat verhuurders de btw op de bouw of renovatie niet kunnen aftrekken, met hogere huur­prijzen als gevolg. De regering wou verhuurders de kans geven om toch onder het btw-stelsel te vallen, maar omdat er discussie bleef over de kostprijs, is de maatregel nu afgevoerd. Alleen gebouwen met minder dan vijftig procent kantoorruimte vallen onder het btw-stelsel. Dat beperkt de maatregel tot de logistiek en distributiesector.