De grootste bank van Europa, het Britse HSBC, heeft in de eerste jaarhelft zijn nettowinst met 5 procent zien dalen tot 9,5 miljard dollar (7 miljard euro). Dat meldt de bank.

De brutowinst (voor belastingen) van HSBC daalde met 12 procent tot 12,3 miljard dollar (9,2 miljard euro). Dat is iets minder dan de 12,9 miljard dollar die analisten hadden voorspeld. De zakenbank van HSBC presteerde minder goed.

CEO Stuart Gulliver ging met de grove borstel door de bank toen hij er in 2011 aan het hoofd kwam, en stootte al minstens 68 activiteiten af.

De bank investeert nu in zijn meest winstgevende markten. HSBC haalt het belangrijkste deel van zijn winst uit activiteiten in Azië. (Belga/MI)

De grootste bank van Europa, het Britse HSBC, heeft in de eerste jaarhelft zijn nettowinst met 5 procent zien dalen tot 9,5 miljard dollar (7 miljard euro). Dat meldt de bank. De brutowinst (voor belastingen) van HSBC daalde met 12 procent tot 12,3 miljard dollar (9,2 miljard euro). Dat is iets minder dan de 12,9 miljard dollar die analisten hadden voorspeld. De zakenbank van HSBC presteerde minder goed. CEO Stuart Gulliver ging met de grove borstel door de bank toen hij er in 2011 aan het hoofd kwam, en stootte al minstens 68 activiteiten af. De bank investeert nu in zijn meest winstgevende markten. HSBC haalt het belangrijkste deel van zijn winst uit activiteiten in Azië. (Belga/MI)