De Griekse banken bloeden langzaam leeg. Vrijdag alleen al zouden de Grieken volgens overeenstemmende berichten in de Atheense pers 1,7 tot twee miljard euro van hun rekeningen hebben gehaald. Daarmee is sinds maandag vijf miljard euro uit het banksysteem weggevloeid, aldus de conservatieve krant Kathimerini.

Vooralsnog ging het niet om een zogenaamde "bank run" met lange wachtrijen aan de loketten. Zaterdagmorgen was het volgens ooggetuigen druk, maar niet abnormaal bedrijvig aan de geldautomaten.

Athene zal proberen met aanpassingen te komen op zijn voorstel om uit de schuldencrisis te komen, zo zei de Griekse minister van staat Alekos Flabouraris zaterdag tegen de Griekse tv-zender Mega. "We zullen proberen om ons voorstel aan te vullen, zodat we dichter bij een oplossing komen", aldus Flabouraris, die geldt als een van de naaste adviseurs van de premier Alexis Tsipras.

"We gaan er niet heen met het oude voorstel. Er wordt aan gewerkt om te zien waar we kunnen samenkomen, zodat we een voor beide partijen gunstige oplossing bereiken", lichtte hij verder toe. Flabouraris maakte niet duidelijk aan welke aanpassingen Athene denkt. Wel zei hij dat voor Athene in zijn strijd omtrent de opgelegde besparingen enkel nog om maatregelen ter waarde van 450 miljoen euro gaat.

Merkel voert druk op

Ondertussen voert Angela Merkel de druk op. De Duitse bondskanselier zei vandaag dat er voor maandag een akkoord moet zijn.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

(Belga/JH)

De Griekse banken bloeden langzaam leeg. Vrijdag alleen al zouden de Grieken volgens overeenstemmende berichten in de Atheense pers 1,7 tot twee miljard euro van hun rekeningen hebben gehaald. Daarmee is sinds maandag vijf miljard euro uit het banksysteem weggevloeid, aldus de conservatieve krant Kathimerini.Vooralsnog ging het niet om een zogenaamde "bank run" met lange wachtrijen aan de loketten. Zaterdagmorgen was het volgens ooggetuigen druk, maar niet abnormaal bedrijvig aan de geldautomaten. Athene zal proberen met aanpassingen te komen op zijn voorstel om uit de schuldencrisis te komen, zo zei de Griekse minister van staat Alekos Flabouraris zaterdag tegen de Griekse tv-zender Mega. "We zullen proberen om ons voorstel aan te vullen, zodat we dichter bij een oplossing komen", aldus Flabouraris, die geldt als een van de naaste adviseurs van de premier Alexis Tsipras. "We gaan er niet heen met het oude voorstel. Er wordt aan gewerkt om te zien waar we kunnen samenkomen, zodat we een voor beide partijen gunstige oplossing bereiken", lichtte hij verder toe. Flabouraris maakte niet duidelijk aan welke aanpassingen Athene denkt. Wel zei hij dat voor Athene in zijn strijd omtrent de opgelegde besparingen enkel nog om maatregelen ter waarde van 450 miljoen euro gaat. Ondertussen voert Angela Merkel de druk op. De Duitse bondskanselier zei vandaag dat er voor maandag een akkoord moet zijn.(Belga/JH)