Dat schrijft La Libre Belgique. De fiscus stelt zich vragen bij de manier waarop de eigenaars hun inkomsten uit het verhuur van de studentenkamers aangeven. Indien ze een bemeubelde kamer verhuren en enkel de onroerende voorheffing betalen, is dit onvoldoende.

Fiscalist Emmanuel Degrève (Deg&Partners) legt uit: "Dergelijk huurcontract brengt twee elementen met zich mee, het roerend en het onroerend goed. Daarom is er een basis voor een dubbele aangifte." Bijkomend kan de fiscus, al is dit niet het doel van de actie, met de inlichtingenronde een ander element controleren, met de name de valse domiciliëringen. (Belga/JH)

Dat schrijft La Libre Belgique. De fiscus stelt zich vragen bij de manier waarop de eigenaars hun inkomsten uit het verhuur van de studentenkamers aangeven. Indien ze een bemeubelde kamer verhuren en enkel de onroerende voorheffing betalen, is dit onvoldoende. Fiscalist Emmanuel Degrève (Deg&Partners) legt uit: "Dergelijk huurcontract brengt twee elementen met zich mee, het roerend en het onroerend goed. Daarom is er een basis voor een dubbele aangifte." Bijkomend kan de fiscus, al is dit niet het doel van de actie, met de inlichtingenronde een ander element controleren, met de name de valse domiciliëringen. (Belga/JH)