Het aandeel van de renminbi - zoals de 'munt van het volk' ook weleens wordt genoemd - was in oktober van dit jaar goed voor 8,66 procent van de 'traditionele' wereldwijde financiële transacties, tegenover 1,89 procent in januari 2012.

Daardoor komt de Chinese munt op de tweede plaats van meest gebruikte munteenheden, aldus Swift.

Het aandeel van de euro bij die transacties viel terug van 7,8 procent begin 2012 naar 6,64 procent in oktober 2013. Ondanks het toenemend succes van de Chinese eenheidsmunt blijft de grootste klepper de Amerikaanse dollar. Die is namelijk goed voor 81 procent van de wereldwijde financiële transacties. (Belga/BO)

Het aandeel van de renminbi - zoals de 'munt van het volk' ook weleens wordt genoemd - was in oktober van dit jaar goed voor 8,66 procent van de 'traditionele' wereldwijde financiële transacties, tegenover 1,89 procent in januari 2012. Daardoor komt de Chinese munt op de tweede plaats van meest gebruikte munteenheden, aldus Swift. Het aandeel van de euro bij die transacties viel terug van 7,8 procent begin 2012 naar 6,64 procent in oktober 2013. Ondanks het toenemend succes van de Chinese eenheidsmunt blijft de grootste klepper de Amerikaanse dollar. Die is namelijk goed voor 81 procent van de wereldwijde financiële transacties. (Belga/BO)