Het Ierse Ryanair, de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa, wil zijn ticketprijzen aanzienlijk verlagen. En niet zo'n klein beetje maar.

"We willen van gemiddeld 45 euro per vlucht naar 25 euro gaan", liet topman Michael O'Leary optekenen in een interview met de Duitse zondagskrant Welt am Sonntag. Dat is omgerekend dus bijna een halvering van de prijs van een vliegticket.

Voor topman O'Leary is het plan voor de drastische verlaging van de kostprijs van een vlucht met Ryanair een logisch gevolg van de huidige lage olieprijzen, waarvan hij de passagiers wil laten meeprofiteren.

Uiteraard koestert O'Leary niet enkel het belang van de passagiers, maar ook dat van zijn eigen luchtvaartmaatschappij. Dat spreekt. Ryanair wil via goedkope tickets eenvoudigweg meer reizigers lokken om verder marktaandeel te winnen. 'Van 15 procent tot 25 procent', luidt het.

Om dat doel te bereiken gaat Ryanair de komende acht jaar bovendien 40 tot 50 zuinigere toestellen lanceren.

O'Leary, die het stunten niet schuwt, heeft zelfs nog een groter plan. Op termijn mikt Ryanair op een ticketprijs van nul euro, aldus O'Leary in het interview met de Duitse krant.

Die 'nul' euro moet overigens niet letterlijk worden genomen. Aan een ticket van Ryanair blijven altijd wel kosten en toeslagen verbonden.

25 euro of 0 euro, de concurrentie maakt zich voorlopig in ieder geval nog geen zorgen over het offensief van de Ierse prijsbreker.

"Wij zagen ons aantal passagiers dit jaar met 14 tot 15 procent groeien. Ondanks de concurrentie van de lagekostenmaatschappij', zegt Geert Sciot van ­Brussels Airlines in een reactie aan het Nieuwsblad. "Ook bij ons is de ticketprijs het afgelopen jaar met 20 procent gedaald. Onder meer door de gunstige olie­prijzen die we verrekenen", verduidelijkt Sciot. (BO)

Het Ierse Ryanair, de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa, wil zijn ticketprijzen aanzienlijk verlagen. En niet zo'n klein beetje maar."We willen van gemiddeld 45 euro per vlucht naar 25 euro gaan", liet topman Michael O'Leary optekenen in een interview met de Duitse zondagskrant Welt am Sonntag. Dat is omgerekend dus bijna een halvering van de prijs van een vliegticket.Voor topman O'Leary is het plan voor de drastische verlaging van de kostprijs van een vlucht met Ryanair een logisch gevolg van de huidige lage olieprijzen, waarvan hij de passagiers wil laten meeprofiteren. Uiteraard koestert O'Leary niet enkel het belang van de passagiers, maar ook dat van zijn eigen luchtvaartmaatschappij. Dat spreekt. Ryanair wil via goedkope tickets eenvoudigweg meer reizigers lokken om verder marktaandeel te winnen. 'Van 15 procent tot 25 procent', luidt het.Om dat doel te bereiken gaat Ryanair de komende acht jaar bovendien 40 tot 50 zuinigere toestellen lanceren.O'Leary, die het stunten niet schuwt, heeft zelfs nog een groter plan. Op termijn mikt Ryanair op een ticketprijs van nul euro, aldus O'Leary in het interview met de Duitse krant.Die 'nul' euro moet overigens niet letterlijk worden genomen. Aan een ticket van Ryanair blijven altijd wel kosten en toeslagen verbonden.25 euro of 0 euro, de concurrentie maakt zich voorlopig in ieder geval nog geen zorgen over het offensief van de Ierse prijsbreker. "Wij zagen ons aantal passagiers dit jaar met 14 tot 15 procent groeien. Ondanks de concurrentie van de lagekostenmaatschappij', zegt Geert Sciot van ­Brussels Airlines in een reactie aan het Nieuwsblad. "Ook bij ons is de ticketprijs het afgelopen jaar met 20 procent gedaald. Onder meer door de gunstige olie­prijzen die we verrekenen", verduidelijkt Sciot. (BO)