De S&P CaseShiller-prijsindex is een van die indicatoren die peilt naar de vorm waarin de vastgoedmarkt in de grootste economie ter wereld verkeert.

In juli is de index voor de zesde maand op rij gestegen, tot 0,4 procent op seizoensgerelateerde basis. Toch ligt de toename onder de verwachtingen van analisten gepolst door het persagentschap Reuters, die mikten op een toename van 0,9 procent. Niet-seizoensgerelateerd ziet het plaatje er met een stijging met 1,6 procent veel beter uit.

In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar zijn de prijzen van eengezinswoningen in juli toegenomen met 1,2 procent.

De S&P CaseShiller-index, die gebaseerd is op de woningprijzen in 20 grote Amerikaanse steden, wordt beschouwd als de graadmeter voor de volledige Amerikaanse woningmarkt.

"De huidige prijzen bevestigen het 'recentegoede nieuws'over de sector," aldusDavidBlitzer, voorzittervan de indexcommissiebij Standard& Poor's. Blitzer is ervan overtuigd dat de opwaartse trend verder doorzet.

Blitzer is niet de enige die in een duurzaam herstel van de vastgoedsector gelooft. Bijna zes jaar nadat de huizenmarkt instortte, rekenen economen erop dat het voortaan de goede richting blijft uitgaan. Dat zou onder meer moeten blijken uit positieve cijfers over de verkoop van bestaande woningen. (Reuters/BO)

De S&P CaseShiller-prijsindex is een van die indicatoren die peilt naar de vorm waarin de vastgoedmarkt in de grootste economie ter wereld verkeert.In juli is de index voor de zesde maand op rij gestegen, tot 0,4 procent op seizoensgerelateerde basis. Toch ligt de toename onder de verwachtingen van analisten gepolst door het persagentschap Reuters, die mikten op een toename van 0,9 procent. Niet-seizoensgerelateerd ziet het plaatje er met een stijging met 1,6 procent veel beter uit. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar zijn de prijzen van eengezinswoningen in juli toegenomen met 1,2 procent.De S&P CaseShiller-index, die gebaseerd is op de woningprijzen in 20 grote Amerikaanse steden, wordt beschouwd als de graadmeter voor de volledige Amerikaanse woningmarkt. "De huidige prijzen bevestigen het 'recentegoede nieuws'over de sector," aldusDavidBlitzer, voorzittervan de indexcommissiebij Standard& Poor's. Blitzer is ervan overtuigd dat de opwaartse trend verder doorzet.Blitzer is niet de enige die in een duurzaam herstel van de vastgoedsector gelooft. Bijna zes jaar nadat de huizenmarkt instortte, rekenen economen erop dat het voortaan de goede richting blijft uitgaan. Dat zou onder meer moeten blijken uit positieve cijfers over de verkoop van bestaande woningen. (Reuters/BO)