Door tot een snel akkoord te komen wil het Witte Huis een einde maken aan de grootschalige staking bij verschillende Amerikaanse olieraffinaderijen en andere faciliteiten, zo werd vrijdag bekend..

Sinds zondag hebben de werknemers van negen olie-installaties in de Amerikaanse staten Californië, Texas, Kentucky en Washington, waaronder de Texaanse raffinaderij Deer Park van Shell, het werk neergelegd. De werkonderbreking is de grootste actie sinds 1980. De raffinaderijen zijn tezamen goed voor een productie van 1,8 miljoen vaten per dag. Dat komt overeen met 10 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit.

De partijen kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao voor werknemers in de Amerikaanse olie-industrie.

Vakbond United Steelworkers weigerde donderdag een hernieuwd aanbod van Shell, dat optreedt namens de oliebedrijven. De bond sprak van "marginale verschuivingen" in vergelijking met het vorige bod. (Belga/NS)

Door tot een snel akkoord te komen wil het Witte Huis een einde maken aan de grootschalige staking bij verschillende Amerikaanse olieraffinaderijen en andere faciliteiten, zo werd vrijdag bekend.. Sinds zondag hebben de werknemers van negen olie-installaties in de Amerikaanse staten Californië, Texas, Kentucky en Washington, waaronder de Texaanse raffinaderij Deer Park van Shell, het werk neergelegd. De werkonderbreking is de grootste actie sinds 1980. De raffinaderijen zijn tezamen goed voor een productie van 1,8 miljoen vaten per dag. Dat komt overeen met 10 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit. De partijen kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao voor werknemers in de Amerikaanse olie-industrie. Vakbond United Steelworkers weigerde donderdag een hernieuwd aanbod van Shell, dat optreedt namens de oliebedrijven. De bond sprak van "marginale verschuivingen" in vergelijking met het vorige bod. (Belga/NS)