Volgens De Tijd vroeg De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) informatie aan zowat 50 pensioenfondsen waarvan ze denkt dat de kans op een nieuw of bijkomend tekort het grootst is.

De resultaten geven aan dat de gevolgen van de eurocrisis veel kleiner zijn dan die van de kredietcrisis drie jaar geleden. Het valt dus relatief mee, aangezien in 2008 ruim 100 fondsen een tekort optekenden, aangevuld met 50 herstelplannen tegen eind 2010.

De Tijd maakt de vergelijking met Nederlandse pensioenfondsen, die worstelen met grote problemen en in 2013 bijna zeker de pensioenen zullen verlagen. In België is een verlaging van het pensioen niet mogelijk (BO)

Volgens De Tijd vroeg De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) informatie aan zowat 50 pensioenfondsen waarvan ze denkt dat de kans op een nieuw of bijkomend tekort het grootst is. De resultaten geven aan dat de gevolgen van de eurocrisis veel kleiner zijn dan die van de kredietcrisis drie jaar geleden. Het valt dus relatief mee, aangezien in 2008 ruim 100 fondsen een tekort optekenden, aangevuld met 50 herstelplannen tegen eind 2010. De Tijd maakt de vergelijking met Nederlandse pensioenfondsen, die worstelen met grote problemen en in 2013 bijna zeker de pensioenen zullen verlagen. In België is een verlaging van het pensioen niet mogelijk (BO)