De stijging van de pijs van het leidingwater is te wijten aan een grote toename van de saneringsbijdragen voor de zuivering van het leidingwater. Hoewel er grote verschillen worden opgetekend tussen de verschillende watermaatschappijen, bedraagt de stijging in Vlaanderen gemiddeld 35 procent. Voor 100 kubieke meter water moest in 2009 332 euro worden betaald.

Het Steunpunt wijst erop dat water een basisvoorwaarde is voor een menswaardig bestaan. Toch werd in 2009 bij 1.712 Belgische huishoudens het liedingwater afgesloten omdat de facturen niet werden betaald.

Het Steunpunt, onderdeel van het Centrum voor gelijkheid van kansen, dringt aan op een openbaredienstverplichting voor water. Dat bestaat nu al voor elektriciteit en gas.

De stijging van de pijs van het leidingwater is te wijten aan een grote toename van de saneringsbijdragen voor de zuivering van het leidingwater. Hoewel er grote verschillen worden opgetekend tussen de verschillende watermaatschappijen, bedraagt de stijging in Vlaanderen gemiddeld 35 procent. Voor 100 kubieke meter water moest in 2009 332 euro worden betaald. Het Steunpunt wijst erop dat water een basisvoorwaarde is voor een menswaardig bestaan. Toch werd in 2009 bij 1.712 Belgische huishoudens het liedingwater afgesloten omdat de facturen niet werden betaald. Het Steunpunt, onderdeel van het Centrum voor gelijkheid van kansen, dringt aan op een openbaredienstverplichting voor water. Dat bestaat nu al voor elektriciteit en gas.