Warren Buffett's Cadillac DTS ging via een onlineveiling van de hand voor 122.500 dollar (107.500 euro). De winnende bieder krijgt een door Buffett gesigneerd (op het dashboard) exemplaar in handen.

De winnende bieder kon evenwel niet onmiddellijk geïdentificeerd worden, aldus woordvoerster Dana Kaufman van Proxibid, de website die de veiling in goede banen leidde.

De opbrengst van 122.500 dollar komt een goed doel ten goede, met name dat waarvan zijn dochter Susan Alice Buffett lid van de raad van bestuur is: Girls Inc.

Girls Inc., dat mee werd opgericht door Buffett's overleden vrouw Susan, wil het leven van honderdduizenden meisjes in de VS en Canada via opleidingen en begeleiding helpen verbeteren. Girls Inc. rekent voor zijn inkomsten in de eerste plaats op giften van particulieren.

Buffett, de op één na rijkste man ter wereld, schonk in de zomer van vorig jaar al 2,8 miljard dollar aan het goede doel. Het grootste deel - 2,1 miljard dollar - kwam op rekening van de stichting van Microsoft-oprichter Bill Gates, The Bill & Melinda Gates Foundation.

De biedprijs voor de Cadillac werd ingezet op 10.000 dollar. Geïnteresseerden kregen de gelegenheid hoger te bieden van 11 februari tot en met donderdag 19 februari (20 uur plaatselijke tijd in New York).

De Cadillac, die ongeveer 20.000 mijl (32.000 kilometer) op de teller heeft staan, zou volgens Proxibid voor amper 12.000 dollar (10.530 euro) verkocht kunnen worden, mocht Buffett er niet de eigenaar van geweest zijn. (Bloomberg/BO)

Warren Buffett's Cadillac DTS ging via een onlineveiling van de hand voor 122.500 dollar (107.500 euro). De winnende bieder krijgt een door Buffett gesigneerd (op het dashboard) exemplaar in handen. De winnende bieder kon evenwel niet onmiddellijk geïdentificeerd worden, aldus woordvoerster Dana Kaufman van Proxibid, de website die de veiling in goede banen leidde.De opbrengst van 122.500 dollar komt een goed doel ten goede, met name dat waarvan zijn dochter Susan Alice Buffett lid van de raad van bestuur is: Girls Inc.Girls Inc., dat mee werd opgericht door Buffett's overleden vrouw Susan, wil het leven van honderdduizenden meisjes in de VS en Canada via opleidingen en begeleiding helpen verbeteren. Girls Inc. rekent voor zijn inkomsten in de eerste plaats op giften van particulieren.Buffett, de op één na rijkste man ter wereld, schonk in de zomer van vorig jaar al 2,8 miljard dollar aan het goede doel. Het grootste deel - 2,1 miljard dollar - kwam op rekening van de stichting van Microsoft-oprichter Bill Gates, The Bill & Melinda Gates Foundation.De biedprijs voor de Cadillac werd ingezet op 10.000 dollar. Geïnteresseerden kregen de gelegenheid hoger te bieden van 11 februari tot en met donderdag 19 februari (20 uur plaatselijke tijd in New York).De Cadillac, die ongeveer 20.000 mijl (32.000 kilometer) op de teller heeft staan, zou volgens Proxibid voor amper 12.000 dollar (10.530 euro) verkocht kunnen worden, mocht Buffett er niet de eigenaar van geweest zijn. (Bloomberg/BO)