Wall Street veert op na VS-begrotingsdeal

© Reuters

De beurs van New York herleefde nadat bekend raakte dat Washington een akkoord heeft over een tijdelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond.

De Dow Jones-index steeg met 1,36 procent en de technologie-index Nasdaq nam met 1,20 procent toe. De Dow Jones steeg met 205,69 punten tot 15.373,70 punten. De Nasdaq won 45,42 punten en kwam uit op 3.839,43 punten. De uitgebreide index S&P steeg met 1,38 procent tot 1.721,54 punten.

Door de geruchten over een nakende deal over de Amerikaanse overheidsfinanciën was de beurs van New York woensdagochtend al flink uit de startblokken geschoten. Die trend zette zich door toen het nieuws over een akkoord in de Senaat de beleggers op Wall Street bereikte.

Democraten en Republikeinen in de Senaat raakten het woensdag eens over een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond tot 7 februari. Tot opluchting van investeerders lijkt de gevreesde Amerikaanse wanbetaling daarmee van de baan. Het akkoord moet wel nog gestemd worden. Dat zou naar verwachting woensdagnacht nog gebeuren. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content