De federale overheidsdienst Economie (FOD) maakte maandagmorgen bekend dat de maximumprijs van diesel voor het eerst sinds juli 2010 onder 1,2 euro per liter daalt. Wie diesel aan de pomp tankt, betaalt vanaf dinsdag nog maximaal 1,182 euro per liter. Dat stemt overeen met een daling met 2,3 eurocent tegenover de huidige maximumprijs.

De federale overheidsdienst spreekt over een maximumprijs, wat betekent dat de prijs aan de pomp lager kan liggen.

Omer Coeckaerts van de prijsvergelijkende site brandstofprijzen.be maakt zich sterk dat de dieselprijs dinsdag op bepaalde plaatsen onder de 1 euro per liter daalt. Dat zou het geval zijn voor een aantal stations in de streek van Lokeren tot Zwijndrecht, en dan met name bij Avia. Ook rond Limburg zal volgens Coeckaerts een aantal stations de prijs onder de de kaap van 1 liter duwen.

Wie precies wil weten waar diesel goedkoper wordt dan 1 euro per liter kan daarvoor terecht op brandstofprijzen.be.

De onafhankelijke en Belgische verdeler OCTA+ liet maandagavond aan het persagentschap Belga weten dat de prijs voor een liter diesel dinsdag onder de symbolische grens van 1 euro daalt in 4 automatische stations in Mechelen, Tongeren, Oudergem en Malonne. (BO)

De federale overheidsdienst Economie (FOD) maakte maandagmorgen bekend dat de maximumprijs van diesel voor het eerst sinds juli 2010 onder 1,2 euro per liter daalt. Wie diesel aan de pomp tankt, betaalt vanaf dinsdag nog maximaal 1,182 euro per liter. Dat stemt overeen met een daling met 2,3 eurocent tegenover de huidige maximumprijs.De federale overheidsdienst spreekt over een maximumprijs, wat betekent dat de prijs aan de pomp lager kan liggen.Omer Coeckaerts van de prijsvergelijkende site brandstofprijzen.be maakt zich sterk dat de dieselprijs dinsdag op bepaalde plaatsen onder de 1 euro per liter daalt. Dat zou het geval zijn voor een aantal stations in de streek van Lokeren tot Zwijndrecht, en dan met name bij Avia. Ook rond Limburg zal volgens Coeckaerts een aantal stations de prijs onder de de kaap van 1 liter duwen. Wie precies wil weten waar diesel goedkoper wordt dan 1 euro per liter kan daarvoor terecht op brandstofprijzen.be.De onafhankelijke en Belgische verdeler OCTA+ liet maandagavond aan het persagentschap Belga weten dat de prijs voor een liter diesel dinsdag onder de symbolische grens van 1 euro daalt in 4 automatische stations in Mechelen, Tongeren, Oudergem en Malonne. (BO)