Dat schrijft La Libre Belgique maandag, op basis van cijfers van het investeringsagentschap Awex.

De export buiten de Europese Unie groeide met 29 procent. "Het is daar dat er het grootste economische potentieel is", aldus Philippe Suinen, topman van Awex. Naar de dichtbijgelegen regio's (Vlaanderen, Duitsland, Nederland en Frankrijk) bedroeg de toename gemiddeld 18,1 procent.

Motor van de groei was de farma-industrie: de uitvoer steeg met 47,7 pct in de eerste negen maanden. Deze sector vertegenwoordigt ongeveer 20 procent van de totale Waalse uitvoer.

Dat schrijft La Libre Belgique maandag, op basis van cijfers van het investeringsagentschap Awex. De export buiten de Europese Unie groeide met 29 procent. "Het is daar dat er het grootste economische potentieel is", aldus Philippe Suinen, topman van Awex. Naar de dichtbijgelegen regio's (Vlaanderen, Duitsland, Nederland en Frankrijk) bedroeg de toename gemiddeld 18,1 procent. Motor van de groei was de farma-industrie: de uitvoer steeg met 47,7 pct in de eerste negen maanden. Deze sector vertegenwoordigt ongeveer 20 procent van de totale Waalse uitvoer.