Dat de VS de beste plek ter wereld is om te investeren was eigenlijk al zes jaar lang de boodschap van de zakenbank, maar dit jaar wordt er aan die boodschap nog een belangrijke nuance toegevoegd.

"De kloof tussen de Verenigde Staten en de belangrijkste economieën, of we nu spreken over ontwikkelde of over opkomende landen, is het afgelopen jaar alleen maar breder geworden," stelt Sharmin Mossavar-Rahmani, CIO (chief investment officer) van het private wealth management (vermogensbeheer voor de de rijkste klanten) bij Goldman Sachs, in een interview met de televisiezender CNBC.

Dat geldt voor een breed spectrum van uiteenlopende factoren, zoals onder meer het bbp, de productiviteit en de competitiviteit van een land, stelt ze. Aangezien de grootste economie ter wereld op dat gebied een koploper is, blijft de VS dus ook in 2015 de beste plek ter wereld om geld te investeren, besluit de CIO.

Sharmin Mossavar-Rahmani merkt nog op dat telkens er een financiële crisis opdoemt, het einde van VS als economische grootmacht wordt voorspeld. Maar het tegendeel is waar, zo blijkt. "De VS komen telkens veel sterker uit de crisis dan verwacht. Dat is al het geval sinds de Tweede Wereldoorlog," luidt het.

Rahmani is een van de co-auteurs van het 'Goldman's 2015 investment outlook report', dat vrijdag 9 januari op de markt komt.

CEO Lloyd Blankfein zei eerder al aan CNBC dat het globale beeld voor Amerikaanse aandelen er nog steeds gunstig uitziet. De CEO benadrukte dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente laag moet houden, omdat het vooruit duwen van een groeiende economie nu eenmaal makkelijker is dan de economie overeind te helpen nadat ze onderuit is gegaan. (BO)

Dat de VS de beste plek ter wereld is om te investeren was eigenlijk al zes jaar lang de boodschap van de zakenbank, maar dit jaar wordt er aan die boodschap nog een belangrijke nuance toegevoegd. "De kloof tussen de Verenigde Staten en de belangrijkste economieën, of we nu spreken over ontwikkelde of over opkomende landen, is het afgelopen jaar alleen maar breder geworden," stelt Sharmin Mossavar-Rahmani, CIO (chief investment officer) van het private wealth management (vermogensbeheer voor de de rijkste klanten) bij Goldman Sachs, in een interview met de televisiezender CNBC. Dat geldt voor een breed spectrum van uiteenlopende factoren, zoals onder meer het bbp, de productiviteit en de competitiviteit van een land, stelt ze. Aangezien de grootste economie ter wereld op dat gebied een koploper is, blijft de VS dus ook in 2015 de beste plek ter wereld om geld te investeren, besluit de CIO.Sharmin Mossavar-Rahmani merkt nog op dat telkens er een financiële crisis opdoemt, het einde van VS als economische grootmacht wordt voorspeld. Maar het tegendeel is waar, zo blijkt. "De VS komen telkens veel sterker uit de crisis dan verwacht. Dat is al het geval sinds de Tweede Wereldoorlog," luidt het. Rahmani is een van de co-auteurs van het 'Goldman's 2015 investment outlook report', dat vrijdag 9 januari op de markt komt.CEO Lloyd Blankfein zei eerder al aan CNBC dat het globale beeld voor Amerikaanse aandelen er nog steeds gunstig uitziet. De CEO benadrukte dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente laag moet houden, omdat het vooruit duwen van een groeiende economie nu eenmaal makkelijker is dan de economie overeind te helpen nadat ze onderuit is gegaan. (BO)