Analisten hielden wel rekening met een toename van het bbp met 2,8 procent. Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte de definitieve cijfers (+2,6 procent) voor het derde kwartaal woensdag bekend.

In een eerdere raming ging het Commerce Department uit van 2,5 procent groei tussen juli en september. In het tweede kwartaal klokte de groei af op 1,7 procent. In het eerste kwartaal van 2010 werd een sterkere toename met 3,7 procent genoteerd.

De opwaarts herziene economische groei in de VS blijkt in ieder geval niet fors genoeg om de hoge werkloosheidsgraad van 9,8 procent terug te dringen.

Analisten hielden wel rekening met een toename van het bbp met 2,8 procent. Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte de definitieve cijfers (+2,6 procent) voor het derde kwartaal woensdag bekend. In een eerdere raming ging het Commerce Department uit van 2,5 procent groei tussen juli en september. In het tweede kwartaal klokte de groei af op 1,7 procent. In het eerste kwartaal van 2010 werd een sterkere toename met 3,7 procent genoteerd.De opwaarts herziene economische groei in de VS blijkt in ieder geval niet fors genoeg om de hoge werkloosheidsgraad van 9,8 procent terug te dringen.