Het groeicijfer van 2,8 procent uit het rapport van het ministerie van Handel ligt lager dan de toename van 3 procent waarop analisten van het persagentschap Bloomberg hadden gerekend. Ook de consumentenbestedingen vielen in het laatste kwartaal met +2 procent lager uit dan de +2,4 procent van de analistenverwachtingen.

De toplui van de Amerikaanse centrale bank (Fed) lieten eerder deze week al hun bezorgdheid blijken over de sputterende economische motor, die na de laatste recessie maar niet op gang lijkt te komen. De bezorgdheid van de Fed bleek duidelijk een aanwijzing om de rente nog een lange tijd laag te houden.

In het derde kwartaal nam het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten met 1,8 procent toe op jaarbasis. Voor het volledige jaar 2011 groeide de grootste economie ter wereld met 1,7 procent tegenover 3 procent in 2010.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte enkele dagen geleden zijn prognoses voor het nieuwe jaar bekend. De VS zouden voor 2012 kunnen rekenen op 1,8 procent groei, terwijl de eurozone zich aan een krimp van 0,5 procent mag verwachten.

Consumentenvertrouwen

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat gemeten wordt via de zogenaamde Michigan-index, nam in januari toe tot 75,0 tegenover 69,9 in december. Dat cijfer stemt ongeveer overeen met de prognoses van de analisten. Voor de komende 12 maanden houdt de Amerikaanse consumenrt rekening met een inflatiecijfer van 3,3 procent. (BO/Bloomberg)

Het groeicijfer van 2,8 procent uit het rapport van het ministerie van Handel ligt lager dan de toename van 3 procent waarop analisten van het persagentschap Bloomberg hadden gerekend. Ook de consumentenbestedingen vielen in het laatste kwartaal met +2 procent lager uit dan de +2,4 procent van de analistenverwachtingen.De toplui van de Amerikaanse centrale bank (Fed) lieten eerder deze week al hun bezorgdheid blijken over de sputterende economische motor, die na de laatste recessie maar niet op gang lijkt te komen. De bezorgdheid van de Fed bleek duidelijk een aanwijzing om de rente nog een lange tijd laag te houden.In het derde kwartaal nam het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten met 1,8 procent toe op jaarbasis. Voor het volledige jaar 2011 groeide de grootste economie ter wereld met 1,7 procent tegenover 3 procent in 2010.Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte enkele dagen geleden zijn prognoses voor het nieuwe jaar bekend. De VS zouden voor 2012 kunnen rekenen op 1,8 procent groei, terwijl de eurozone zich aan een krimp van 0,5 procent mag verwachten. ConsumentenvertrouwenHet Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat gemeten wordt via de zogenaamde Michigan-index, nam in januari toe tot 75,0 tegenover 69,9 in december. Dat cijfer stemt ongeveer overeen met de prognoses van de analisten. Voor de komende 12 maanden houdt de Amerikaanse consumenrt rekening met een inflatiecijfer van 3,3 procent. (BO/Bloomberg)