Uit de herziene cijfers blijkt dat in de periode juli-september 2010 de economie van de VS met 2,5 procent is gegroeid tegenover 2 procent in een eerdere raming.

De hogere cijfers zijn het gevolg van beter dan verwachte consumentenuitgaven, uitvoer en uitgaven door lokale overheden, luidt het.

Sinds de VS in juni 2009 de recessie officieel vaarwel konden zeggen, noteert de grootste economie ter wereld voor het vijfde opeenvolgende kwartaal economische groei op. In het tweede kwartaal bedroeg de groei 1,7 procent.

Uit de herziene cijfers blijkt dat in de periode juli-september 2010 de economie van de VS met 2,5 procent is gegroeid tegenover 2 procent in een eerdere raming.De hogere cijfers zijn het gevolg van beter dan verwachte consumentenuitgaven, uitvoer en uitgaven door lokale overheden, luidt het. Sinds de VS in juni 2009 de recessie officieel vaarwel konden zeggen, noteert de grootste economie ter wereld voor het vijfde opeenvolgende kwartaal economische groei op. In het tweede kwartaal bedroeg de groei 1,7 procent.