"Een scenario waarbij (externe) hulp nodig zal zijn, wordt geen werkelijkheid", aldus de Griekse bankier. De besparingsplannen van de regering bewijzen dat Athene tot "moedige stappen" bereid is, zegt hij.

Athene kondigde vorige week draconische besparingsmaatregelen aan met de bedoeling dit jaar 4,8 miljard euro te besparen, om zo het begrotingstekort te drukken.

Nog volgens Provopoulos is de staatsobligatie op tien jaar die vorige week werd uitgegeven, een succes en toont het aan dat de regering in staat is de nodige fondsen te verzamelen. Dat gebeurde wel aan een hoge kost - een rentevoet van 6,3 pct - en dat is op lange termijn niet houdbaar. Maar volgens de voorzitter van de Griekse centrale bank zal die kost dalen. "Vanaf nu zal de druk afnemen."

"Een scenario waarbij (externe) hulp nodig zal zijn, wordt geen werkelijkheid", aldus de Griekse bankier. De besparingsplannen van de regering bewijzen dat Athene tot "moedige stappen" bereid is, zegt hij. Athene kondigde vorige week draconische besparingsmaatregelen aan met de bedoeling dit jaar 4,8 miljard euro te besparen, om zo het begrotingstekort te drukken. Nog volgens Provopoulos is de staatsobligatie op tien jaar die vorige week werd uitgegeven, een succes en toont het aan dat de regering in staat is de nodige fondsen te verzamelen. Dat gebeurde wel aan een hoge kost - een rentevoet van 6,3 pct - en dat is op lange termijn niet houdbaar. Maar volgens de voorzitter van de Griekse centrale bank zal die kost dalen. "Vanaf nu zal de druk afnemen."