"Dat het IMF actief is buiten zijn rol in de financiering van lopende tekorten in vreemde valuta, is problematisch. Het is een algemeen principe en gaat verder dan de Griekse case. We moeten de heroriëntering van het IMF op de kern van zijn mandaat bediscussiëren", aldus Weber.

Vrijdag vroeg Griekenland om het hulpplan van de Europeanen en het IMF in werking te stellen.

Het feit dat het IMF een lening toekent aan Griekenland in zijn eigen munt, de euro, "is minstens een zeer grote uitbreiding van de regels van het Muntfonds", zei Weber. Het IMF moet zich voornamelijk focussen op zijn kerntaak om op te roepen om de tekorten en de schuld in de hand te houden, aldus de voorzitter.

"Dat het IMF actief is buiten zijn rol in de financiering van lopende tekorten in vreemde valuta, is problematisch. Het is een algemeen principe en gaat verder dan de Griekse case. We moeten de heroriëntering van het IMF op de kern van zijn mandaat bediscussiëren", aldus Weber. Vrijdag vroeg Griekenland om het hulpplan van de Europeanen en het IMF in werking te stellen. Het feit dat het IMF een lening toekent aan Griekenland in zijn eigen munt, de euro, "is minstens een zeer grote uitbreiding van de regels van het Muntfonds", zei Weber. Het IMF moet zich voornamelijk focussen op zijn kerntaak om op te roepen om de tekorten en de schuld in de hand te houden, aldus de voorzitter.