Tot op heden worden de Japanse en Chinese munteenheden gewisseld via een systeem, dat de Amerikaanse dollar als spil gebruikt in de bepaling van de wisselkoers.

Volgens Japanse media is het de eerste keer dat Peking aanvaardt dat de Chinese munt direct verhandeld wordt tegen een andere munt.

Volgens de Japanse justitieminister worden zo onder meer de risico's op verliezen voor de banken beperkt, verminderen de transactiekosten en wordt de markt van Tokio gestimuleerd.

China en Japan sloten eind december al een reeks akkoorden om hun handel en bilaterale investeringen te vergemakkelijken en versterken. Japan kondigde in maart ook aan voor het eerst Chinese staatsobligaties aan te kopen. (Belga/KVDA)

Tot op heden worden de Japanse en Chinese munteenheden gewisseld via een systeem, dat de Amerikaanse dollar als spil gebruikt in de bepaling van de wisselkoers. Volgens Japanse media is het de eerste keer dat Peking aanvaardt dat de Chinese munt direct verhandeld wordt tegen een andere munt. Volgens de Japanse justitieminister worden zo onder meer de risico's op verliezen voor de banken beperkt, verminderen de transactiekosten en wordt de markt van Tokio gestimuleerd. China en Japan sloten eind december al een reeks akkoorden om hun handel en bilaterale investeringen te vergemakkelijken en versterken. Japan kondigde in maart ook aan voor het eerst Chinese staatsobligaties aan te kopen. (Belga/KVDA)