De eurozone is wel klaar om snel en gecoördineerd te hulp te schieten mocht Dublin toch hulp vragen, klonk het.

Op een persconferentie na afloop van de vergadering van de eurogroep zei Juncker dat de ministers alle vertrouwen hebben in het besparingsplan van 15 miljard euro waarmee de Ieren over vier jaar hun begrotingstekort onder 3 procent van het bbp willen brengen. De details van dat plan wordt eind deze maand voorgesteld.

Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn verklaarde wel dat Ierland samen met de EU-Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF "technische gesprekken" voert over hoe Dublin de bankensector kan hervormen en dat die gesprekken als een voorbereiding moeten worden beschouwd voor het geval Ierland toch een beroep doet op noodsteun.
Als signaal voor de onrustige obligatiemarkten, herhaalde Juncker dat de privésector "in no way" voor midden 2013 zal moeten toeschieten als een euroland zijn schulden niet meer kan aflossen.

De eurozone is wel klaar om snel en gecoördineerd te hulp te schieten mocht Dublin toch hulp vragen, klonk het. Op een persconferentie na afloop van de vergadering van de eurogroep zei Juncker dat de ministers alle vertrouwen hebben in het besparingsplan van 15 miljard euro waarmee de Ieren over vier jaar hun begrotingstekort onder 3 procent van het bbp willen brengen. De details van dat plan wordt eind deze maand voorgesteld. Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn verklaarde wel dat Ierland samen met de EU-Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF "technische gesprekken" voert over hoe Dublin de bankensector kan hervormen en dat die gesprekken als een voorbereiding moeten worden beschouwd voor het geval Ierland toch een beroep doet op noodsteun. Als signaal voor de onrustige obligatiemarkten, herhaalde Juncker dat de privésector "in no way" voor midden 2013 zal moeten toeschieten als een euroland zijn schulden niet meer kan aflossen.