De tien banken die volksleningen aanbieden, hebben er tot nu toe 788 miljoen euro mee opgehaald. Ruim de helft van het bedrag, 430 miljoen euro, werd opgehaald door Belfius.

Dat meldt sectorfederatie Febelfin. De volkslening wordt ook aangeboden door Argenta, BNP Paribas Fortis (inclusief Fintro), bpost bank, CBC, Crelan, ING, KBC, Record Bank en VDK Spaarbank.

'Grotere opbrengst'

Ondanks het lage monetaire renteklimaat weet de volkslening een duidelijk publiek aan te spreken, zo stelt Febelfin vast op basis van de cijfers.

'Het is duidelijk dat de Belgische spaarder in het aanbod van de volkslening een goed alternatief heeft gevonden voor de klassieke spaar- en beleggingsproducten', voegt minister van Financiën Koen Geens (CD&V) toe in een persbericht. 'De spaarder weet dat zijn opbrengst groter is en bovendien dat het geld zal gebruikt worden voor kmo's en voor maatschappelijk verantwoorde projecten zoals ziekenhuizen, rusthuizen, bibliotheken en scholen.'

Projecten

De volkslening werd op 1 januari gelanceerd. Het gaat om een lening in de vorm van kasbons of termijnrekeningen met een looptijd van minstens vijf jaar. Met het opgehaalde geld worden projecten gefinancierd met een maatschappelijke meerwaarde, zoals scholen, ziekenhuizen of culturele centra.

Op de intresten die de spaarder ontvangt, is een roerende voorheffing van 15 procent van toepassing (in plaats van de normale 25 procent). (Belga/KVDA)

Lees ook de opinie van Trends-redacteur Jozef Van Gelder: 'Volkslening rijmt op volksverlakkerij'.

De tien banken die volksleningen aanbieden, hebben er tot nu toe 788 miljoen euro mee opgehaald. Ruim de helft van het bedrag, 430 miljoen euro, werd opgehaald door Belfius. Dat meldt sectorfederatie Febelfin. De volkslening wordt ook aangeboden door Argenta, BNP Paribas Fortis (inclusief Fintro), bpost bank, CBC, Crelan, ING, KBC, Record Bank en VDK Spaarbank. 'Grotere opbrengst' Ondanks het lage monetaire renteklimaat weet de volkslening een duidelijk publiek aan te spreken, zo stelt Febelfin vast op basis van de cijfers. 'Het is duidelijk dat de Belgische spaarder in het aanbod van de volkslening een goed alternatief heeft gevonden voor de klassieke spaar- en beleggingsproducten', voegt minister van Financiën Koen Geens (CD&V) toe in een persbericht. 'De spaarder weet dat zijn opbrengst groter is en bovendien dat het geld zal gebruikt worden voor kmo's en voor maatschappelijk verantwoorde projecten zoals ziekenhuizen, rusthuizen, bibliotheken en scholen.' Projecten De volkslening werd op 1 januari gelanceerd. Het gaat om een lening in de vorm van kasbons of termijnrekeningen met een looptijd van minstens vijf jaar. Met het opgehaalde geld worden projecten gefinancierd met een maatschappelijke meerwaarde, zoals scholen, ziekenhuizen of culturele centra. Op de intresten die de spaarder ontvangt, is een roerende voorheffing van 15 procent van toepassing (in plaats van de normale 25 procent). (Belga/KVDA) Lees ook de opinie van Trends-redacteur Jozef Van Gelder: 'Volkslening rijmt op volksverlakkerij'.