De daling van het economisch vertrouwen in de 17 lidstaten van de eurozone is te wijten aan een "verzwakking van het vertrouwen in alle activiteitensectoren", aldus de Europese Commissie.

In de afgelopen drie jaar noteerde het economisch vertrouwen het hoogst in februari 2011 (107,9 punten), maar viel daarna terug in maart, april en mei (105,5 punten). Voor de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) blijft het economische vertrouwen in mei stabiel op 105,4.

Het vertrouwen in de financiële sector ging er met 3,6 punten eveneens op achteruit in de eurozone. Het consumentenvertrouwen nam wel toe (met 1,8 punten).

De daling van het economisch vertrouwen in de 17 lidstaten van de eurozone is te wijten aan een "verzwakking van het vertrouwen in alle activiteitensectoren", aldus de Europese Commissie. In de afgelopen drie jaar noteerde het economisch vertrouwen het hoogst in februari 2011 (107,9 punten), maar viel daarna terug in maart, april en mei (105,5 punten). Voor de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) blijft het economische vertrouwen in mei stabiel op 105,4. Het vertrouwen in de financiële sector ging er met 3,6 punten eveneens op achteruit in de eurozone. Het consumentenvertrouwen nam wel toe (met 1,8 punten).