De ESI-index (Economic Sentiment Indicator), die het vertrouwen in de economie van de eurozone peilt, daalde in augustus tot 100,6 punten tegenover een herziene 102,1 in juli. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een terugval tot 101,5.

Vooral de retail en de industrie ontberen vertrouwen, blijkt uit het rapport van de Europese Commissie.

Dat het vertrouwen op een laag pitje brandt, kan niet verbazen nadat de economie van de 18 landen van de eurozone in het tweede kwartaal onverwacht werd afgeremd. Ook de vooruitzichten voor een stevige rebound blijken vertroebeld, terwijl de crisis in Oekraïne de handelsbetrekkingen met Rusland in toenemende mate blijft verzuren.

Het vertrouwen daalde opmerkelijk fors in Italië. De index van de derde economie van de eurozone daalde in augustus met -4,1 punten voor het eerst sinds februari onder het langetermijngemiddelde van 100. Duitsland noteerde als grootste economie van Europa een terugval met 1,9 punten tot 104,1. (BO)

De ESI-index (Economic Sentiment Indicator), die het vertrouwen in de economie van de eurozone peilt, daalde in augustus tot 100,6 punten tegenover een herziene 102,1 in juli. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een terugval tot 101,5.Vooral de retail en de industrie ontberen vertrouwen, blijkt uit het rapport van de Europese Commissie.Dat het vertrouwen op een laag pitje brandt, kan niet verbazen nadat de economie van de 18 landen van de eurozone in het tweede kwartaal onverwacht werd afgeremd. Ook de vooruitzichten voor een stevige rebound blijken vertroebeld, terwijl de crisis in Oekraïne de handelsbetrekkingen met Rusland in toenemende mate blijft verzuren. Het vertrouwen daalde opmerkelijk fors in Italië. De index van de derde economie van de eurozone daalde in augustus met -4,1 punten voor het eerst sinds februari onder het langetermijngemiddelde van 100. Duitsland noteerde als grootste economie van Europa een terugval met 1,9 punten tot 104,1. (BO)