Het economisch vertrouwen in de eurozone is in juli voor de derde maand op rij toegenomen. Dat blijkt uit een peiling van de Europese Commissie.

De index die het vertrouwen in de Europese economie peilt, steeg van 91,3 punten in juni tot tot 92,5 punten in juli. In mei werd al een stijging genoteerd tot 89,5 punten. Voor de 27 landen van de Europese Unie (EU) werd in juli een score genoteerd van 95 punten tegenover 92,6 punten een maand eerder.

Het toenemend optimisme is nog opmerkelijker in België, met een index die toeneemt van 90,7 punten in juni tot 92,9 punten in juli.
De 'grote vier' - Duitsland (+0,7), Frankrijk (+1,2), Italië (+2,9) en Spanje (+1,2) - brengen het gemiddelde in de eurozone hoger. In Nederland (-2) Griekenland (-1,8) en Portugal (-0,1) neemt het vertrouwen af.

De zogenaamde ESI-indicator is een samengestelde index, die peilt naar het vertrouwen in de industrie, de handel, de dienstensector, de bouwsector, en het consumentenvertrouwen. Het toenemend vertrouwen van de consumenten en de ondernemers is merkbaar in de industrie, diensten en handel. Het vertrouwen neemt wel af in de bouwsector.(BO)

Het economisch vertrouwen in de eurozone is in juli voor de derde maand op rij toegenomen. Dat blijkt uit een peiling van de Europese Commissie.De index die het vertrouwen in de Europese economie peilt, steeg van 91,3 punten in juni tot tot 92,5 punten in juli. In mei werd al een stijging genoteerd tot 89,5 punten. Voor de 27 landen van de Europese Unie (EU) werd in juli een score genoteerd van 95 punten tegenover 92,6 punten een maand eerder.Het toenemend optimisme is nog opmerkelijker in België, met een index die toeneemt van 90,7 punten in juni tot 92,9 punten in juli. De 'grote vier' - Duitsland (+0,7), Frankrijk (+1,2), Italië (+2,9) en Spanje (+1,2) - brengen het gemiddelde in de eurozone hoger. In Nederland (-2) Griekenland (-1,8) en Portugal (-0,1) neemt het vertrouwen af.De zogenaamde ESI-indicator is een samengestelde index, die peilt naar het vertrouwen in de industrie, de handel, de dienstensector, de bouwsector, en het consumentenvertrouwen. Het toenemend vertrouwen van de consumenten en de ondernemers is merkbaar in de industrie, diensten en handel. Het vertrouwen neemt wel af in de bouwsector.(BO)