De NBB-indicator die het consumentenvertrouwen peilt, noteert in februari net als in januari staat op -4. Nog steeds meer pessimisten dan optimisten, maar toch blijft het consumentenvertrouwen op het hoogste peil sinds juli 2011.

Hoewel de Nationale Bank het optimisme in vergelijking met vorige maand licht ziet afnemen met betrekking tot de algemene economische vooruitzichten, neemt de vrees voor toenemende werkloosheid af.

Op persoonlijk vlak is het vertrouwen van de gezinnen over hun financiële toestand de komende twaalf maanden licht gestegen. De toekomstige spaarmogelijkheden worden dan weer wat somberder ingeschat. (BO)

Indicator van het consumentenvertrouwen (tabel NBB)

2013februari-17 maart-24 april-20 mei-19 juni-18 juli-16 augustus-12 september-7 oktober-6 november-6 december-52014januari-4 februari-4

De NBB-indicator die het consumentenvertrouwen peilt, noteert in februari net als in januari staat op -4. Nog steeds meer pessimisten dan optimisten, maar toch blijft het consumentenvertrouwen op het hoogste peil sinds juli 2011. Hoewel de Nationale Bank het optimisme in vergelijking met vorige maand licht ziet afnemen met betrekking tot de algemene economische vooruitzichten, neemt de vrees voor toenemende werkloosheid af. Op persoonlijk vlak is het vertrouwen van de gezinnen over hun financiële toestand de komende twaalf maanden licht gestegen. De toekomstige spaarmogelijkheden worden dan weer wat somberder ingeschat. (BO)